Rudan: Hoće li neko i vas ubiti? Vučić: Valjda neće; Rudan: Jeste li sigurni da nećete tako ući u istoriju?

Beograd -- Od Miloševića vas ne razlikuje samo to što stalno govorite, kazala je Vedrana Rudan u "duelu" s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u emisiji Hit tvit.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printskrin/TV Pink
Printskrin/TV Pink

Ona je Vučiću "objasnila" da on smeta Americi jer je "još žilav" i da treba ozbiljnije da razmišlja o svojoj političkoj sudbini.

Vedrana Rudan je sinoć, inače, emisiju, odnosno šouu koji je, kako je primetio Vučić "uzela", počela tako što je objasnila da je pristala na gostovanje jer, u principu, voli "mlade i zgodne" muškarce, kao što je Vučić, i tu je, kaže, "prelomila", a "usput, pogotovo, ako je to predsednik susedne zemlje i to bratske".

Ona je od starta "dala tempo", prigovarajući da Vučić ne bi trebalo da uzima vreme dugim odgovorima na pitanje voditeljke, na šta je Vučić uzvratio da će ćutati nadalje, a u jednom sličnom duelu je šaljivo primetio da bi on i Milomir Marić mogli i da napuste emisiju, što bi ostavilo najjači utisak.

U delu emisije u kojem su govorili o pušci Obrenovića, u čemu su neki istoričari "videli" simboliku, imajući u vidu kako su završili Obrenovići, Vučić je spomenuo ubistva nekih srpskih vladara, a Vedrana Rudan ga je zapitala: "Hoće li neko i vas ubiti?". Vučić je odgovorio: "Valjda neće", a Vedrana Rudan uzvratila "Nadajmo se...Jeste li sigurni da nećete tako ući u povijest".

"Kako da budem siguran", rekao je Vučić i dodao da se nada da će u istoriju ući zbog onoga što je uradio za Srbiju, poput kilometara autoputeva. Rudan je dodala da "stalno ima neku metu na prsima", a Vučić primetio: "To su mi neki drugi stavili, ne ja". "Niste vi, jer niste samoubica, ali kad neko drži metu na prsima često dobije metak".

Na temu pretnji Vučiću Vedrana Rudan se vratila u više navrata, pa i u kontekstu politike neutralnosti Srbije i koliko je ta politika opasna. Ona je rekla da EU ima definisan stav i da ako se pruža otpor, oni ne slušaju.

Vučić je rekao da male zemlje imaju velike šanse, na šta je Vedrana Rudan rekla "Dok vas ne smaknu".

Vučić je pitao u kom kontekstu, na šta je ona rekla - "Fizički".

Jedno od njenih pitanja bilo je i da li Vučić misli da je izabran ili odabran, poput vlasti u Hrvatskoj, koju je neko odabrao i nametnuo glasačima, a Vučić je odgovorio da je izabran i to više puta.

Vedrana Rudan je, povodom tvita o sinoćnjem pokušaju upada u Skupštinu Srbije, konstatovala i da nema spontanih protesta iza kojih neko ne stoji, te da Vučić ne odgovara Americi.

"Ja mislim da iza protesta u Srbiji stoje Amerikanci, jer Americi ne odgovara ova situacija i pat pozicija Srbije između NATO i Putina", ocenila je ona, dodajući da se zna da je na Kosovu najveća vojna baza u Evropi

Prema njenom mišljenju, "Vučić je još žilav" i to je problem Americi, a potom ga je upitala: "Da li ćete potpisati to za Kosovo?", a kada je srpski predsednik negirao odmahujujući glavom, ona je zaključila: "Onda će oni ponovo zakucati".

Rudanova je pitala Vučića i zašto reaguje na svaku sitnicu, a Vučić je odgovorio da ne može da ćuti na laži, jer onda laži počinju da dominiraju, da se nekontrolisano šire.

Na njenu opasku da je to nezrelo, Vučić je uzvratio da je on samo normalan, običan čovek.

"Nemojte biti normalni, budite malo nenormalni i više predsednik", zaključila je hrvatska književnica.

Rudanova je na kraju emisije pitala i da li je samoubilački biti predsednik u Srbiji, na šta je Vučić rekao da ne misli tako. "Ali vaši doktori misle", nastavila je ona, a Vučić je zaključio: "Ja nemam nikave šanse protiv vas...Zaslužili ste šou".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu