Tramp besan

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp izjavio da je besan zbog nagađanja o njegovom zdravstvenom stanju posle neplanirane posete vojnoj bolnici u Vašingtonu ovog vikenda.

Izvor: Beta/AFP
Podeli
EPA-EFE/ Chris Kleponis
EPA-EFE/ Chris Kleponis

Sedamdesettrogodišnji američki predsednik u subotu je otišao u bolnicu Volter Rid zbog godišnjeg pregleda, prema navodima Bele kuće.

Ta poseta, koja nije najavljena unapred i koja je usledila samo devet meseci posle prethodne, pokrenula je niz pitanja u javnosti.

Tramp se na sastanku s članovima svoje vlade u Beloj kući požalio danas kako ga je supruga pitala kad se vratio od doktora da li je u redu i da se priča da je imao srčane probleme.

"Bio sam tamo kratko, rutinski, obavio sam deo (lekarskih pregleda), ostatak ću obaviti u januaru", dodao je Tramp i počeo da osipa paljbu na medije.

"Ti ljudi su bolesni! Mediji u ovoj zemlji su opasni. Mi nemamo slobodu štampe ovih dana, imamo suprotno. Imamo korumpirane medije i nadam se da će se osvestiti, jer je to jako loše i jako opasno za našu zemlju", rekao je on.

Lekar Bele kuće je kasno sinoć izdao saopštenje u kome je naveo da, uprkos određenim spekulacijama, Tramp nije osetio bol u grudima i da mu nije rađena dijagnostika niti je lečen usled nekih urgentnih problema.

Prilikom Trampovog prethodnog pregleda u februaru doktor Šon Konli je rekao da je njegov čuveni pacijent u "vrlo dobrom zdravstvenom stanju".

strana 1 od 579 idi na stranu