"NATO ne namerava da smanji snage Kfora na Kosovu"

U komandi Kfora u Prištini danas je održana ceremonija na kojoj je dosadašnji komandat Lorenco D`Adario predao dužnost svom nasledniku Mikeleu Risiju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages/Carsten Koall Stringer
Foto: Gettyimages/Carsten Koall Stringer

Ceremoniji su prisustvovali admiral združenih snaga NATO u Napulju američki general Džejms Fogo, koji je pozvao pobedničke stranke da što pre formiraju novu vladu koja će, kako je rekao, povesti Kosovo ka stabilizaciji i prosperitetu.

"Sada imate priliku da formirate novu vladu. Izbori su bili i čuli smo mnogo toga dobrog. Poručujem građanima Kosova i novoizabranim liderima da zemlju povedu ka stabilnosti i prosperitetu", rekao je Fogo, prenela je prištinska Koha.

Fogo je rekao i da NATO ne namerava da smanjuje snage Kfora na Kosovu i na taj način odgovorio predsedniku privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju, koji je prethodno rekao da zahvaljujući formiranju tzv. vojske Kosova na toj teritoriji, snage Kfora mogu biti smanjene.

Odlazeći komandant Kfora general-major D`Adario je rekao da je Kfor verodostojna, nepristrasna i sposobna snaga koja pruža bezbednost ne samo na Kosovu, dok je njegov naslednik general-major Mikele Risi rekao da savezničke snage NATO doprinose bezbednosti ukupnog stanovništva na kosovskoj teritoriji i održavanju stabilnosti u regionu i Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu