Crna Gora i EK potpisale sporazum o borbi protiv terorizma

Crna Gora i Evropska komisija zaključile su Sporazum o sprovođenju Zajedničkog akcionog plana za borbu protiv terorizma na Zapadnom Balkanu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Ruletkka
Ilustracija: Depositphotos/ Ruletkka

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić je to rekao nakon Foruma EU-ZB i dodao da je sporazum potpisao sa evropskim komesarom za unutrašnje poslove Dimitrisom Avramopulosom i da će ta zemlja, uz pomoć EU, raditi na jačanju nacionalnih kapaciteta u svrhu sprečavanja i suzbijanja terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizacije.

"Crna Gora, kao država kojoj je regionalna saradnja jedan od temelja politike, kao država koja ni sa jednom zemljom regiona nema ni jedno otvoreno pitanje i dalje će biti čvrst oslonac EU u saradnji sa državama Zapadnog Balkana. Danas su se države ovog regiona saglasile da unaprede saradnju sa Evropskom graničnom i obalskom stražom (FRONTEKS) i sa EUROPOL-om, u efikasnom praćenju, boljem upravljanju granicama i migracijama", rekao je on.

Kako je rekao, jasno je saopšteno da će Evropska unija nastaviti da pruža pomoć Crnoj Gori, što će doprineti stabilnijem i bezbednijem Zapadnom Balkanu i daljem napretku ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

"Jači Zapadni Balkan znači jača Evropa. Zato je integracija Zapadnog Balkana u EU investicija u bezbednost i stabilnost Evrope u celini", rekao je Nuhodžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu