Ambasador SAD u poseti Subotici

Subotica -- Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri posetio je danas Suboticu i razgovarao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Dejan Malagurski
Foto: Dejan Malagurski

Godfri i Laban razgovarali su o planovima iz oblasti ekonomije i daljeg prosperiteta grada u narednom periodu.

Nakon susreta u Zelenoj sali Gradske kuće, kojem je prisustvovala i sekretar Sekretarijata za društvene deletnosti Jasmina Stevanović, gradonačelnik Laban i ambasador Godfri obišli su Američki kutak, u Gradskoj biblioteci Subotica.

Ambasador Godfri je, obraćajući se medijima, izrazio zahvalnost na velikom interesovanju za njegovu posetu Subotici i istakao da je u razgovoru sa gradonačelnikom informisan o ekonomiji i napretku ovog regiona.

"Čuli smo i planove za naredni period i nadam se da će se naša saradnja sa ovim lepim gradom nastaviti", kazao je Godfri.

Gradonačelnik Laban je naglasio da je imao izuzetnu čast i zadovoljstvo da se sastane sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem.

Upoznali smo njegovu ekselenciju sa subotičkim načinom života, sa našim ekonomskim razvojem, prosperitetom. Planiramo da obiđemo sve znamenitosti u gradu, a potom i Američki kutak u Gradskoj biblioteci", rekao je Bogdan Laban.

U okviru posete Subotici, ambasador Godfri sa saradnicima obišao je i subotičku Sinagogu i Jevrejsku opštinu Subotica.

Foto: Dejan Malagurski
Foto: Dejan Malagurski

Foto: Dejan Malagurski
Foto: Dejan Malagurski

strana 1 od 124 idi na stranu