LSV o Miši Vaciću: Desnom ekstremizmu je mesto pred nadležnim tužilaštvom

LSV je uputila zahtev nadležnim državnim organima da spreče održavanje promotivnih skupova desničarske organizacije Srpske desnice koju predvodi Miša Vacić.

Izvor: Beta
Podeli

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da "desnom ekstremizmu nije mesto u javnim institucijama, nego pred nadležnim tužilaštvom".

"Po kom osnovu je lokalna vlast u Pančevu Vaciću, koji je pravosnažno osuđen zbog diskriminacije, omogućila održavanje skupa u sali Skupštine grada", upitao je u saopštenju član Glavnog odbora LSV-a Aleksandar Jovanović.

Upitao je i kako je i zašto Vacić skup svoje organizacije održao u prostoru Mesne zajednice u Nišu u kojoj se nalazi i policijska stanica.

"Zar je moguće da MUP dozvoljava nesmetano delovanje desnih ekstremista, koji javno prete građanima Srbije? Šta je sledeće? Zajedničke patrole pripadnika MUP i nekakve paramilicije koju je pominjao Vacić u svojim nastupima? LSV ovakvo postupanje državnih organa i lokalnih vlasti smatra sramotnim. Tražimo da se sa ovakvom praksom prekine", naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu