Simić: I teorijska i politička šansa da se izbori ponište

Član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić izjavio je večeras da postoji i teoretska i politička šansa da se izbori ponište i raspišu novi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/ Petrit Prenaj
Ilustracija: EPA-EFE/ Petrit Prenaj

On je za Tv Prva rekao da na to ukazuje poništavanje glasova iz Srbije, ali i politička odluka da koalicija okupljena oko Fatmira Ljimaja i Bedžeta Pacolija udje u Skupštinu.

"Imamo i različite pozicije najveće političke stranke u Prištini Demokratskog saveza Kosova i Samooperedeljenja oko nekih tema, kao što su dijalog, takse, demarkacija. Postoji tendencija da se SL ne uključi u buduću vladu što može da dovede da izađemo na birališta. Dakle imamo i teoretske i političke okolnosti koje će i te kako uticati na formiranje buduće vlade", rekao je Simić.

Upitan do kada će se čekati dijalog, on je rekao da najpre čekaju da se formira vlada u Prištini što može da se dogodi do kraja decembra ili čak u januaru.

"Ono što želim da istaknem je imperativ da se dijalog nastavi, da se normalizuju odnosi albanskog i srpskog naroda i da imamo dugotrajan mir i bezbednost. Sa druge strane Priština je nametnula barijeru. Imamo i takse nametnute pre skoro godinu dana i dokle god imamo takse nećemo imati dijalog. Znači ukinute takse prekinite da opstruišete dijalog i onda ćemo razgovarat", rekao je Simić.

Govoreći o spotu albanske pevačice, snimljenom u pravoslavnoj crkvi na Novom Brdu, Simić je kazao da je neizdrživo da se skrnave naše svetinje i objekti SPC i da će u narednom periodu obavestiti ceo pravoslavni svet koliko albanski narod vrši pritisak i brutalno napada i kulturno istorijske spomenike i srpsku baštinu i verske objekte SPC.

"Albanski narod mora da ima svest da ne sme da napada verske objekte i objekte od istorijskog značaja", zaključio je Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu