Pastor: Bojkotom se krije nemoć

Beograd -- Predsednik Skupštine Vojvodine i lider SVM Ištvan Pastor smatra da deo opozicije koji bojkotuje predstojeće izbore to čini kako bi prikrio političku nemoć.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Za zabašurivanje svoje nemoći i gubitka podrške birača koristi poznate rečenice o pomanjkanju demokratije i medijskih sloboda. To je već milion puta vidjeno, ne samo kod nas", rekao je Pastor za "Večernje novosti".

On kaže da je veoma zadovoljan što će na proleće biti redovnih izbora i što nije bilo prevremenog glasanja, jer to, kako smatra, govori o stabilnosti srpskog društva.

"SVM će na izbore ići samostalno. Voleli bismo da posle toga imamo postizbornu koaliciju. Mislim da je realno očekivati da se nastavi ono što je bilo u prethodne četiri godine. Sa naše strane ocena te saradnje je veoma pozitivna, a reziultati koje možemo staviti na sto pred naše birače su veoma ubedljivi", kaže lider SVM.

On navodi da je u prethodnom mandatu bilo situacija u kojima je SVM u koaliciji sa naprednjacima imao različita mišljenja, ali da se uvek težilo pronalaženju rešenja i kompromisa.

"Naročito je to bilo izraženo na lokalnim nivoima. Što se tiče bitnih strateških, krupnih koraka, nije bilo nesporazuma ni u jednom momentu", rekao je Pastor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu