"Očigledno da Francuska želi rešavanje kosovskog čvora" VIDEO

Pariz -- Očigledno je da Francuska želi rešavanje kosovskog čvora i da želi da Evropa, a i sama Francuska, imaju ključnu ulogu u svemu tome, izjavio Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Predsedništvo Srbije
Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Mi smo uvek govorili da je EU za nas u redu kao posrednik, nismo nikada pravili probleme i nismo njih okrivljavali za naše balkanske neuspehe", dodao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da su razgovori sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom za Srbiju od velikog značaja.

"Uputili smo naše molbe i pitanja i verujem da, ako ništa drugo, bar znamo kakav je raspored i kada možemo da očekujemo određene informacije i neka pomeranja u okvirima EU. Kada govorim o pomeranjima ne mislim na promenu stavova, već o ustanovljavanju nove metodologije o kojoj je Makron govorio", rekao je Vučić novinarima u Parizu, rezimirajući razgovore sa šefom francuske države.

Predsednik Srbije je naveo i da su bilateralni odnosi sa Francuskom danas dobri, da raste trgovinska razmena, prisustvo francuskih kompanija u Srbiji, kao i broj zaposlenih u tim kompanijama u našoj zemlji.

Zahvalio je Makronu na iskrenom gostoprimstvu.

"Srbija je imala veliku čast i ponosan sam na to što sam mogao da predstavljam zemlju koja je dobila takvu podršku i naišla na takvo gostoprimstvo francuskog domaćina, predsednika Makrona", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu