"Savet ministara BiH radi na baterije"

Sarajevo -- Nakon još jedne u nizu telefonske sednice Saveta ministara BiH u tehničkom mandatu, potpredsedik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da to telo "radi na baterije".

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ tatiana53
Ilustracija: Depositphotos/ tatiana53

To potvrđuju učestale telefonske sednice, ali i kršenje Poslovnika o njegovom radu.

"Neodržavanje sednica, kršenje procedura, dogovaranje ad hoc i inkognito - odlike su rada ovog saziva Saeta ministara od samog početka, a tehnički mandat i materijale za sednicu završava im tehničko osoblje, dok je njihova briga samo da im ne 'iscure baterije na mobilnim telefonima'", rekao je Špirić, preneli su sarajevski i banjalučki mediji.

On je podsetio da je tačno propisano zakonom i Poslovnikom kada se održavaju vanredne i telefonske sednice, ali izgleda da je u ovom slučaju samo bitno da mandat "curi", pa makar i tehnički.

"Glasanje iz automobila, restorana i rančeva odgovor je ovog saziva Saveta ministara na eskaliranje problema s dolaskom i smeštajem migranata. Ni u jeku svog mandata ovi ministri nisu se posvetili ozbiljno nijednom problemu, osim smeštaju stranačkog kadra na rukovodeće pozicije", kaže Špirić.

Ipak, dodao je on, i od njih takvih kakvi su bilo je za očekivati da će ponuditi bar jednu konkretnu meru u situaciji kada ljudima u Bileći i drugim gradovima grupe migranata upadaju u kuće i kada ti isti migranti u BiH postaju humanitarni i sigurnosni problem.

"SMS ministri, kada već nisu u stanju ni sednicu da održe, morali bi bar da nas poštede velikih reči, ispraznih poruka, obećavajućih kandidatura, reformi i akcionih planova. Njihov mandat počeo je naopako, a završit će u rubrikama 'vic dana', jer se samo u BiH državni poslovi završavaju Viberom, SMS porukom", zaključio je Špirić.

Savet ministara BiH i danas nije mogao da održi redovnu sednicu, pa je to učinjeno telefonom, nakon čega je najavljeno saopštenje za javnost.

Savet ministara BiH nije formiran ni 13 meseci nakon izbora u toj državi, zbog opstrukcije Stranke demokratske akcije, Bakira Izetbegovića, koja kao uslov postavlja NATO put BiH, čemu se protivi Republika Srpska.

Novinarima, kojima nije bio dozvoljen ulazak u zgradu državnih institucija u Sarajevu, iz Službe za odnose s javnošću Vijeća ministara potvrđeno je da će biti održana vanredna telefonska sjednica, ali bez obrazloženja i detalja o dnevnom redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu