Vučić: Nezamisliva bahatost Đilasa

Predsednik Aleksandar Vučić oglasio se povodom verbalnog sukoba Dragana Đilasa i policajca od pre nekoliko godina.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

Vučić je kazao da su mu takva arogancija i bahatost nezamislive, ali i da je takvo ponašanje Đilasa, dok je bio u vlasti, upozorenje da svako ko tako postupi iz SNS mora da snosi posledice.

Komentarišući svedočenje policajca kojem je Đilas pretio otkazom, Vučić je rekao da je za njega ta vrsta lične arogancije i bahatosti nezamisliva i "gora od svega", odnosno da to govori o Đilasu i više od spornih 619 miliona evra.

"To pokazuje da ste se smatrali gospodarima života i smrti", rekao je Vučić za TV Pink.

Predsednik je, međutim, ukazao, da slučaj tog policajca ne govori samo o prethodnoj vlasti, jer i danas ima mnogo ljudi na lokalu koji se, kada ne znaju kako da pravdaju svoje loše poteze, neopravdano pozivaju na njega, Vučića.

"Ali ako hoćete da pledirate da predstavljate narod, da imate širu narodnu podršku, a da se tako odnosite prema građanima... To nemojte da očekujete", poručio je.

Vučić je naveo da svedočenje policajca u jednoj sinoćnoj emisiji nije bilo za likovanje, iako govori o ponašanju političkih protivnika, već to treba videti kao upozorenje da bi svako ko bi tako postupio iz SNS mora da snosi posledice.

"A da li ih ima? Ima ih, nesumnjivo", dodao je.

"Takvi tajkuni se tako arogantno i bahato, verbalno svirepo obračunavaju sa ljudima za koje misle da su čak i niža rasa, a kamoli manje vredni od njih... To je i nama nauk, da ispravimo i pronađemo one koji su slični tako bahatom Đilasu...", rekao je Vučić.

Policajac o kojem je reč zove se Dejan Stević, a "susret" sa Đilasom, u vreme kada je bio direktor Narodne kancelarije predsednika Srbije, tada Borisa Tadića, opisao je na TV Pink:

Đilas mu je tada, na molbu da pokaže lična dokumenta na uvid, pružio vizitkartu, uz poruku: "Evo ti ova kartica, da znaš ko te ostavio bez posla".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu