Sprečeno krijumčarenje sedativa: Zaplenjeno 480 tableta "bromazepama"

Beograd -- Carinici na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, u samo dva dana, sprečili su krijumčarenje 480 tableta sedativa "bromazepam".

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/Sascha Steinbach
EPA-EFE/Sascha Steinbach

Prilikom kontrole autobusa somborskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Beograd-Frankfurt, 7. oktobra, zaplenjeno je 411 tableta ovog psihoaktivnog leka, saopštila je Uprava carina.

Kutije sa lekovima tada su otkrivene u torbi 49-godišnje srpske državljanke, koja je, kao i ostali putnici, negirala da sa sobom nosi bilo šta osim ličnog prtljaga.

Već sutradan, 8. oktobra, kod državljanke Rumunije pronađeno je 69 tableta ovog leka, čiji je prekogranični promet strogo kontrolisan.

Putnica autobusa niških registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Aleksandrovac - Salcburg, pored kutija sa lekovima za ličnu upotrebu, čiji promet preko granice nije sporan, u svojoj torbi imala je i pomenute tablete "bromazepama".

"Kao deo ličnog prtljaga mogu se unositi ili iznositi lekovi za ličnu upotrebu u količini koja je neophodna za uobičajenu terapiju. Posedovanje lekarskog recepta ili mišljenja lekara o potrebi korišćenja leka za uobičajenu terapiju nije potrebno", podsećaju iz Uprave carine i preciziraju:

"Ako je reč o lekovima za uobičajenu terapiju koji sadrže psihoaktivne kontrolisane supstance i ukoliko je njihova količina veća od jednog pakovanja koje sadrži najviše do 30 pojedinačnih doza, putnik je dužan da na zahtev carinskog službenika pokaže dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije, odnosno mišljenje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu