Da li se Tramp "pravi lud"? Napadnuti Kurdi u Siriji, bavi se demokratama

Američke trupe povukle su se iz Sirije i time je otvoren put za vojnu intervenciju Turske. Predsednik SAD, poznat po oglašavanju na Tviteru, ovog puta utihnuo

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Alex Brandon
Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Pročitajte još:

Erdogan objavio početak vojne akcije u Siriji; "Napadaju civilna područja, ljudi su u panici" SAD povlače trupe sa severa Sirije - poruka Kurdima: Nećemo vas braniti od Turske

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je danas da je turska vojska pokrenula vojnu operaciju na severu Sirije.

Donald Tramp prethodno je povukao američke trupe iz ove oblasti i ta odluka je najoštrije kritikovana u zemlji i u inostranstvu. U utorak Tramp je branio odluku, tvrdeći da Kurdi, ključni saveznici Amerike u u borbi sa džihadistima Islamske države u Siriji, nisu napušteni.

Nakon objave Erdogana o početku vojne intervencije u Siriji, predsednik SAD, poznat po komentarisanju i odgovaranju na svetska zbivanja na Tviteru, ovog puta posvetio se politici - na unutrašnjem planu. Čeka se reakcija Trampa, a on se baš u ovim momentima posvetio tvitovanju o demokratama.

Pre nego što je Turska objavila početak ratnih dejstava, Tramp je na Tviteru napisao da su SAD potrošile 8.000 milijardi dolara na ratove na Bliskom istoku i da je odlazak tamo "najveća greška u istoriji naše zemlje".

Dodao je i da se, barem za njih, "glupi, neprekidni ratovi završavaju!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 563 idi na stranu