"Nije dovoljna dobra volja Srbije"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom posete specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, kaže da očekuje da čuje stavove SAD

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/ Predsedništvo Srbije
Tanjug/ Predsedništvo Srbije

On ističe da su ti stavovi za nas veoma važni i dodaje da je takođe važno da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da do dijaloga dođe, da se nastavi u najboljoj mogućoj meri, ali i da je za dijalog potrebno najmanje dvoje.

"Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i nije moguće da vi sve sporazume stalno preispitujete i da sve ono što je jednom potpisano i dogovoreno sutra bude predmet osporavanja kako se promeni politička partija ili kako se promeni pozicija određenog političkog aktera", kaže Vulin.

Prema njegovim rečima, priča o Briselskom sporazumu je, ako ništa drugo, razbila jednu legendu u koju su, kako kaže, mnogi verovali, da kosovski Albanci imaju besu - reč koju kada daju od nje ne odstupaju.

"Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum i formirati Zajednicu srpskih opština, a onda je Tači izašao i rekao da je sve lagao i da neće nikada sprovesti Zajednicu srpskih opština", naveo je on i dodao da su se slične stvari više puta ponovile.

Vulin kaže da oni ne drže reč, da "lažu kad god i gde god mogu" i da se nada da će to međunarodna zajednica već jednom shvatiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu