Bujošević: Po zakonu štitim imovinu RTS-a

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević izjavio je da ga zakon obavezuje da štiti imovinu i sredstva ustanove na čijem je čelu.

Izvor: Tanjug
Podeli
RTS logo
RTS logo

Bujošević je rekao da podnosi prijave protiv svih koji tu imovinu oštećuju ili uništavaju, a da je na sudovima da utvrde odgovornost za to.

Bujošević je tako je reagovao na današnju konferenciju za štampu koju su održali lideri Saveza za Srbiju pred zgradom RTS u znak podrške studentima protiv kojih je direktor RTS podneo tužbe zbog toga što su tokom protesta dela opozicije u martu ove godine upali u zgradu u Takovskoj.

"Dragan Bujošević ne pokušava da uplaši pripadnike političkog pokreta '1 od 5 miliona' nego samo radi ono što mu zakon nalaže", navodi se u saopštenju generalnog direktora javnog servisa.

On dalje dodaje da je su te činjenice dobro poznate svim organizatorima protesta, koji bi takođe preduzimali sve da zaštite imovinu i sredstva koji njima pripadaju.

Tokom današnje konferencije za štampu studentkinja iz udruženja "1 od 5 miliona" Valentina Reković iskoristila je priliku da javno pita direktora RTS Dragana Bujoševića zašto je podneo krivičnu prijavu protiv studenata, i pitanje "ko ga je naterao da potpiše papir sa odobrenjem da u RTS uđe žandarmerija i izbacuje studente i građane?".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 121 idi na stranu