Tviter suspendovao nalog bivšeg saudijskog zvaničnika

Tviter je suspendovao nalog bivšeg saudijskog kraljevskog savetnika Sauda al Kahtanija.

Izvor: Tanjug
Podeli

Supendovao je nalog skoro godinu dana nakon što je on otpušten zbog sumnji da je učestvovao u ubistvu novinara Vašington posta Džamala Kašogija.

Ta društvena mreža suspendovala je i naloge povezane sa saudijskim državnim medijima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Egiptu, na kojima su postavljane prosaudijske poruke, prenosi Rojters.

Kahtani, koji je bio blizak saradnik prestlonaslednika Mohameda bin Salmana, upravljao je medijskim centrom saudijskog dvora, kao i elektronskim carstvom čiji je zadatak bio da na internetu brani sliku te kraljevine i da napada njene protivnike.

On je diktirao saudijsku politku po pitanjima diplomatskih nesporazuma sa Katarom, bezbednosti i ljudskih prava.

Kahtani nije bio aktivan na Tviteru od 22. oktobra prošle godine, nedugo nakon što je smenjen, ali su neimenovani izvori rekli Rojtersu da je nastavio da širi značajan uticaj iza kulisa.

Iako je saudijski javni tužilac rekao da je Kahtani učestvovao u planu da se Kašogi vrati u zemlju, zvaničnici su odbili da kažu da li je on uhapšen, a izvori Rojtersa navode da on nije među onima kojima će se suditi za Kašogijevo ubistvo.

strana 1 od 547 idi na stranu