"Ljudi, ko Boga vas molim, učite decu da se problemi ne rešavaju fizičkim putem"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas roditelje i zaposlene u školama da razgovaraju sa decom i nauče ih da se nasiljem ne rešavaju problemi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Vučić je komentarišući nedavni snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu osudio takve postupke i istakao da se tu najviše radi o vaspitanju dece.

"Moja molba je - ako štitimo tuđu decu, time štititmo svoju decu. Zamislite samo da je vaše dete na mestu tog drugog deteta. Molim ljude u školama da o tome izveštavaju i da razgovaraju o tome sa decom", poručio je Vučić.

Predsednik je rekao da ne misli da je tu kriv smenjeni direktor Srednje škole u Barajevu Dobrivoje Jelić jer nije adekvatno reagovao u slučaju vršnjačkog nasilja, ali da nije hteo da se meša.

Možda roditelji nemaju dovoljno vremena da se posvete deci, ali to je stvar koju nose iz kuće i tu se radi pre svega o vaspitanju dece, naglasio je Vučić.

Dodaje da neko kaže da se to sada dešava i ističe da se to samo sada vidi zbog snimaka, kao i da su to užasne slike za svakog ko ima decu. "Kada vidite da neko tuče devojčicu i da se iživljava, meni suze krenu. Nije to vaše dete, ali ljudi, ko Boga vas molim da učite decu da se problemi ne rešavaju fizičkim putem", poručio je Vučić.

Kaže da svakako moramo više da brinemo o deci i da nije problem da reaguje represivni aparat već da preventiva bude mnogo bolja.

strana 1 od 134 idi na stranu