"Zločine činjene nad Srbima mi nikada nećemo činiti drugim narodima"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je danas da Srbi i srpska vojska nikada neće činiti drugim narodima zločine koji su činjeni srpskom narodu.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC
FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC

Na polaganju zakletve u Valjevu, Vulin je kazao da je Srbija izabrala da bude vojno neutralna i "ne sluša nikoga do sebe".

"Danas ste svoju zemlju, svoj narod, svoje pretke i potomke učinili ponosnim, gordim na stroj koji stoji ispred njih, na stroj koji je naš čuvar, naš bedem od svakog zla, zločina i oluje", rekao je Vulin na polaganju zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, slušalaca klase rezervnih oficira, kadeta Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije i učenika Srednje stručne vojne škole, održanoj u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu. On je rekao da je kada su Srbija i njena vojska bile jake, uvek bilo mira i stabilnosti na Balkanu.

"Kada je Srbija bila jaka i njena vojska bila jaka, bilo je mira, sigurnosti i stabilnosti. Kada je Srbija bila slaba, nemoćna i udaljena od svog naroda i svojih granica, onda je bilo nevolje i rata", rekao je ministar Vulin. Danas je 280 pripadnika Vojske Srbije položilo zakletvu u Valjevu.

Vojničku zakletvu položilo je danas i 199 vojnika i kadeta u kasarni "Aerodrom" u Somboru i 134 vojnika u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu.

strana 1 od 122 idi na stranu