Vučić o Đilasovom snimku, ocu Nebojše Stefanovića, blokadi Rektorata i izborima

Beograd -- Gostujući na TV Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o predstojećim izborina na Kosovu, ali i onim u Srbiji. Takođe, dotakao se i Rektorata.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ Georgi Licovski
EPA-EFE/ Georgi Licovski

Prema njegovim rečima, kosovski Albanci formiranjem svojih srpskih lista pokušavaju da slabe Srpsku listu, i skreće pažnju na opasnost da će Priština nakon punog međunarodnog priznanja naći načina da nad ostatkom Srba sprovedu novi 17. mart.

Kaže i da Albanci imaju svoje tri liste Srba. "Njihov cilj je da izbace više hiljada srpskih glasova za Srpsku listu. Njima je suština da se Beograd ne pita ništa“, istakao je on. Kazao je da će Albanci reći da nemaju ništa protiv Srba, ali da se to odnosi na "Srbe nezavisnog Kosova" .

"Naravno dok ne dobiju međunarodno priznanje, a onda će da pričaju i da ih pet odsto Srba ugrožavati i naći će načine da provedu ponovo 17. mart 2004", objasnio je on.

Ponovio je da nas čeka užasno teška jesen po pitanju Kosova i Metohije. (Kraj) zmb

O snimku Đilasa i policajca

Vučić je komenatrisao i snimak objavljen u pojedinim medijima a u kojem se čuje kako lider SzS Dragan Đilas, pre nekoliko godina dok je bio na vlasti, preti policajcu koji ga je zaustavio zbog prekršaja otkazom. Rekao je da je po njemu, nastrašnije to što je Đilas tada poručio svima koji profesinalno rade svoj posao da ne smeju da diraju njega koji je bog i tajkun i kada krši zakon.

"Dve stvari su važne, ne to što je nek opsovao, jer je bahat čovek po prirodi jer da nije vrhunski arogantan i bahat ne bi smeo da kaže da je u redu da uzmete 619 miliona evra. Ali sve to ostavite po strani. Ali to - ja ću da se borim da takvi kao ti ostanu bez posla - to je poruka svima koji su profesionalci i rade posao u skladu sa zakonom - nemojte da radite to u skladu sa zakonom jer ja, političar i biznismen Dragan Đilas, tajkun, ja samo bog, ti mene ne smeš da diras kad krišim zakon", rekao je Vučić za TV Pink.

Primetio je, kaže, i rekaciju šefa tog policajca sa snimka koji na neki način pokušava da zaštiti svog radnika, ali se i izvinjava Đilasu. "Nadam se da smo danas makar malo bolja zemlja. Ali, takvih problema imamo još bezbroj. Ovaj snimak govori mnogo više nego što bih ja mogao da kažem", prokomentarisao je Vučić.

Komentarišući Đilasovu izjavu o planu za KiM, koji podrazumeva da Vučića nema na vlasti, predsednik je primetio da se opet nije čulo koje to rešenje nudi, već da se kod njegovih političkih protivnika sve svede samo na to - da nema njega. "Kaže, tu nema mesta za Vučića, znači skloniš Vučića - imaš rešen problem. Evo ja ću da se sklonim i reci kako si ga rešio".

Za blokadu Rektorata kriv SzS

Predsednik Srbije optužio je predstavnike Saveza za Srbiju da su oni stvarni organizatori blokade Rektorata Univerziteta u Beogradu u kom su se već nekoliko dana zatvorili studenti koji traže smenu Siniše Malog zbog plagiranog doktorata.T

Tokom Vučićevog gostovanja na televiziji Pink prikazan je i snimak kako u Rektorat sa kesama punim hranom i pićem ulazi jedan od funkcionera Stranke slobode i pravde Branko Miljuš. Upitan da li to znači da oni organizuju proteste Vučić je rekao: "To je sad kao nekakva tajna velika".

"Sve su to partijski aktivisti sve su to Đilasovi i Jeremićevi", rekao je Vučić.

On je rekao da su validne studentske organizacije rekle da Rektorat nisu blokirali studenti i da ne podržavaju taj čin. Vučić je kazao da ne mogu da se mešaju u rad Vlade Srbije i da je Malog izabrala Skupština Srbije na mesto ministra i da on ne mora ni da ima diplomu fakulteta već samo osnovne škole.

Ko ima dokaze za oca Nebojše Stefanovića nek ih dostavi

Govorio je i da je prodaja oružja Saudijskoj Arabiji dozvoljena i da će se zalagati da što više oružja prodamo,

Osvrnuvši se na optužbe da je u prodaji oružja koje kupuje po povlašćenoj ceni učestvovao i Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Vučić je pozvao one koji o tome govore da ako imaju dokaze da je počinjeno krivično delo neka ih dostave, a ako nemaju poručio im je da prestanu o tome da pričaju.

Ispunićemo sve zahteve opozicije, molim RTS da ih zove

Govoreći o narednim izborima, Vučić je rekao da su izborni uslovi u Srbiji danas mnogo bolji nego 2012, čistiji je birački spisak a opozicione stranke, kako je kazao, lakše pristupaju medijima nego 2012. godine.

Vučić je dodao da će ispuniti sve zahteve opozicije, urediti biračke spiskove i finansiranje stranaka, jer misli da naprednjaci mogu da pobede svojim radom, platama koje primaju zaposleni, novim putevima u Srbiji.

On je pozvao Radio televiziju Srbije da što više prostora da opozicionim liderima da ljudi mogu, kako je istakao, da vide tu mržnju prema njemu i njihove ideje za rešenje problema na Kosovu.

Predsednik Srbije je ponovio da ni on ni njegova porodica danas nemaju ništa više nego što je imao dok je bio u opoziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu