Manter zove Vučića u Berlin, Merkelova želi sastanak u Njujorku

Beograd -- Nekadašnji ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter rekao da se nada da će Vučić u decembru učestvovati na skupu u Berlinu koji će biti posvećen Balkanu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Imao sam privilegiju da pričam sa predsednikom Vučićem, razgovarali smo o situaciji u regionu u kontekstu dijaloga u Berlinu koji će Institut "Istok-Zapad" sponzorisati u decembru. Mnogi lideri će doći i pričati o dugotrajnim solucijama za region", rekao je sinoć Manter za Tanjug.

Blic: Merkelova tražila susret s Vučićem u Njujorku

Pričali smo posebno i o problemima Beograda i Prištine kao i problemima u BiH i prilikama u Severnoj Makedoniji, rekao je on i dodao da su se složili da to nisu pitanja koja se mogu posmatrati odvojeno.

Kako kaže Manter, koji je predsednik Insituta "Istok Zapad", to su pitanja koja čine celinu i traže regionalna rešenja i podrazumevaju učešće, kako poitičara, tako i diplomata ali i stručnjaka iz oblasti ekonomije i svih koji imaju interes u regionu.

Nekadašnji ambasador u Beogradu naveo je da pre tog susreta mnoge stvari moraju da se dogode, kao što su izbori na Kosovu ili stupanje na dužnost novih lidera Evropske komisije.

"Uveren sam da u regionu svi žele da vide i čuju razgovore o rešenjima i da će učestvovati svi iz regiona, a to je ono što nam je potrebno", rekao je Manter.

strana 1 od 122 idi na stranu