"Albanski političari žele da istisnu BG iz dijaloga" VIDEO

"Albanski političari žele da istisnu BG iz dijaloga o KiM i da razgovaraju s predstavnicima Srba koje bi oni postavili i koji se ne bi protivili nezavisnosti."

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Sava Radovanović
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

To je izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Komentarišući nedavnu izjavu lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da dijalog o KiM treba da se nastavi sa "kosovskim Srbima'' jer je to, kako kaže, unutrašnje kosovsko pitanje, Đurić je primetio da albanski političari na KiM nisu saglasni oko raznih pitanja, ali da su jedinstveni kada je reč o suprotstavljanju Srbima.

''Nije Kurti to slučajno rekao i nisu se sa Kurtijem slučajno slikali pojedini Srbi sa KiM. Oni scenario istiskivanja Srpske liste i autentičnih predstavnika Srba iz parlamenta sprovode zajednički i žele da Srbiju istisnu iz dijaloga'', rekao je Đurić.

Zato, ističe on, albanski političari govore o razgovorima, ne sa Beogradom i Srbijom, nego sa tobožnjim predstavnicima Srba koje bi oni postavili i koji se, kaže Đurić, ne bi protivili nezavisnosti Kosova.

''Lepo su to i fantastično mislili... To bi bilo kao kada bih ja doveo Albance koji podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije na celoj teritorijii, a kojim ima, i kazao da želimo da rešimo pitanje KiM'', rekao je Đurić.

Dodao je da izjava Kurtija pokazuje da on i ostali albanski političari na KiM ne misle ozbiljno o dijalogu sa Srbijom i da žele da predstojeće izbore iskoriste da Srbima oduzmu glas i uticaj u pokrajinskim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu