Mihajlovićeva: Jeremićev voz odavno otišao

Beograd -- Zorana Mihajlović izjavila da lideri opozicije više ne traže poboljšanje izbornih uslova kako bi na njih izašli, već izmišljaju razloge da na izbore ne izađu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Sava Radovanović
Tanjug, Sava Radovanović

Reagujući na izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju, Vuka Jeremića, koji je rekao da je poziv misiji OEBS da prate izborni proces u Srbiji usledio kasno, članica Predsedništva SNS kaže da je i to jedan od dokaza da se opozicija u stvari plaši izbora.

Prvo su nas kritikovali kako Vlada Srbije neće da pozove misiju OEBS i to im je bio jedan od izgovora. A kada je Vlada Srbije šest meseci pre redovnih izbora pozvala OEBS, onda smo to, kako smatra Jeremić, uradili kasno. I sad baš zbog toga neće na izbore. A o kašnjenju nam pričaju oni čiji je voz odavno otišao, samo što to još ne vide”, navodi Mihajlovićeva.

Ona podseća da je 2012. godine ograničena misija OEBS-a koja je pratila predsedničke i parlamentarne izbore koji su održani u maju, u Srbiji počela sa radom 4. aprila.

“Pa kako, kad su Jeremić, Tadić i ostali opozicionari bili na vlasti, nije bilo kasno da misija OEBS-a dodje u Srbiju mesec dana pre izbora, ali sada je kasno kada Vlada Srbije pozove misiju OEBS-a šest meseci pre izbora”, pita Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju.

strana 1 od 122 idi na stranu