Vučić najmlađim oficirima: Vi ste ešalon slobode i suvereniteta naše otadžbine

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je najmlađim oficirima Vojske Srbije na svečanosti njihove promocije da su ešalon slobode i suvereniteta Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC
FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC

"Ovaj dan svečano proslavljamo zato što vi, oficiri, stupate na najčasniju dužnost odbrane zemlje svoga naroda", rekao je Vučić.

On je istakao da su oni najmlađi oficiri u dugoj i slavnoj tradiciji srpske vojske, koju su ispisale veličansvene pobede, herojski podvizi i slavne vojskovođe.

"Zato ponosno stojite pred licem junačkih predaka, svesni za koje ideale su naši preci činili epska junaštva i podnosili najveće žrtve", rekao je Vučić.

"Vi ste ešalon slobode i suvereniteta naše otadžbine i sinovi i očevi slobode koja je drugo ime za Srbiju", poručio je Vučić.

Predsednk najboljima dodelio oficirske sablje i paradne bodeže

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić uručio je, na svečanosti promocije najmladjih oficira, najuspešnijim kadetima oficirske sablje i paradne bodeže.

Prvi u rangu Medicinskog fakulteta VMA je Stefan Spirić, druga je Jelena Obradović, a treća potporučnik Marina Radovanović.

Prvi u rangu Vojne akademije je potporucnik Stefan Milićević, drugi je Miloš Basarić, treć Stefan Rašović.

Na svečanosti je pročitan i ukaz predsednika Republike o proizvodjenju kadeta u čin potporučnika.

Zatim je počeo letački program, u kojem su nadletala tri aviona Mig-29, tri aviona Orao, a zatim i tri aviona Supergaleb G4.

Prikazan je i novi helikopter H-145M, a zatim su u paru nadleteli helikopteri Mi-17. Letački program završen naletom helikoptera Gama.

Zatim usledio svečani stroj kadeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu