Istraživanje: SNS nepobediv, PSG "misterija"

Beograd -- Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja agencije Faktor plus, kada bi se izbori održali u narednu nedelju, SNS osvojila bi apsolutunu većinu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Roibu
Ilustracija: Depositphotos/ Roibu

Cenzus bi prešle samo još tri stranke - Savez za Srbiju, Socijalistička partija Srbije i Pokret slobodnih građana.

Kako prenosi Blic, naprednjaci bi osvojili 52,4 odsto glasova, SzS, u sadašnjem sastavu i ako bi izašao na izbore, 11,5 odsto, SPS 10, a PSG 5,5 odsto.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže za list da je SNS i dalje dominantan i da će, bez obzira na to da li će ili neće biti bojkota, biti ubedljiv.

Prema njegovim rečima, SzS stagnira, s obzirom da ga ljude sve manje prepoznaju kao savez, a sve više kao posebne organizacije, dok su socijalisti stabilni godinama oko 10 odsto podrške birača, što je za njih važno, jer je "njihov najveći uspeh da sačuvaju identitet i da se utope u vladajuću stranku".

Pejić dodaje da PSG predstavlja najveću nedoumicu.

"Sergej Trifunović je trn u oku i vlasti i opoziciji, što mu daje posebnu težinu. PSG je trenutno stabilno iznad cenzusa, a možda bi mogao i da raste. Postoji mogućnost da bude tretiran kao najžešći opozicionar, ali, s druge strane, zbog priče da treba da se izadje na izbore, mogli bi da ga optuže da je spreman na neki kompromis s valšću", kaže Pejić.

On dodaje da su male šanse da cenzus predje PUPS, kao i radikali ako nastupe sami, ali i SPAS i Demokratska stranka Srbije ako se ne dogovore o koaliciji o kojoj su pregovarali, ali nisu izgleda uspeli da postignu dogovor.

strana 1 od 122 idi na stranu