Zagreb: Traži se zabrana Seke Aleksić, Željka Joksimovića, Bajage, Miroslava Ilića

Zagreb -- Hrvatsko udruženje ratnih i vojnih invalida HVIDRA iz Zagreba oštro je reagovalo jer su na muzički festival "Rujanfest" u Zagrebu pozvani pevači iz Srbije.

Izvor: index.hr
Podeli
Screenshot/B92
Screenshot/B92

HVIDRA grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjega "Rujanfesta" i pozvala sve merodavne institucije da zabrane nastup pevačima koji su tokom velikosrpske agresije, kako oni tvrde, pevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, preneo je Index.hr.

"Pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekoć kulturne muzičke odlučili su da će ugostiti srpske folk-pevače pod sloganom 'Pomeri svoje granice zabave'", dodaje se u saopštenju HVUDRA.

Međutim, stigao im je odgovor od organizatora "Rujanfesta". Darko Fuček je u Dnevniku Nove TV rekao: "'Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovde na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu.''

Dodao je da Grad Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji iako se na internet-stranicama festivala navodi kao partner.

A ti sporni srpski folk pevači su Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga.

strana 1 od 192 idi na stranu