Incident na Trgu Republike: Verbalni sukob i guranje funkcionera i pristalica SNS i SzS

Beograd -- Na rekonstruisanom Trgu Republike koji je danas otvoren sukobili su se predstavnici i pristalice Saveza za Srbiju i Srpske napredne stranke.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Do verbalnog okršaja, guranja i umalo opšte tuče došlo je pošto su na razdaljini od nekoliko metara zakazani događaji jedne i druge grupacije.

Predstavnici Saveza za Srbiju - funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović i funkcioner Stranke slobode i pravde i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać na trgu su imali performans kojim su želeli da ukažu na predugu i preskupu rekonstruciju trga, dok su predstavnici gradske vlasti i SNS došli na početak Knez Mihailove da pohvale radove i otvore novu gradsku saobraćajnu liniju koja će se kretati pešačkom zonom.

Kada su gradski čelnici krenuli u vožnju električnim mini busom sreli su predstavnika Saveza za Srbiju.

Funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović je prišao da se pozdravi sa predsednikom Skupštine Beograda Nikolom Nikodijevićem i drugim gradskim funkcionerima, ali mini bus se zaustavio samo na kratko i nastavio vožnju nakon čega je krenulo dobacivanje i guranje sa onima koji su bili van mini busa, a među kojima je bio i odbornik SNS Nemanja Joksimović.

Mediji prenose da su predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i pristalice SzS zapalili baklje i da su pokušali da blokiraju novo električno vozilo "vrabac", koje besplatno prevozi Beograđane duž nove pešačke zone. Mediji podsećaju i da ovo nije prvi Bastaćev "incident ovog tipa".

"Pa ovo nije ni za prekršajnu prijavu već da ova dva Đilasova idiota Jovanovića i Bastaća neko pravo odvede u ludnicu. Pa zamislite koliko ludi treba da budete ili kakve komplekse morate da imate da na rekonstruisanom centralnom gradskom trgu palite navijačke baklje!? Ali treba da se zaradi plata kod Đilasa, a kod njega nema ništa džabe. Dobro je što je trg tako veliki pa se vidi kakav je to grandiozni skup desetak Đilsovih plaćenika", napisao je na Fejsbuku Goran Vesić.

Sukobljeni su se gurali, psovali i dobacivali jedni drugima i duž Čika Ljubine ulice, a u više navrata je skoro pa došlo do ozbiljne tuče.

Međutim, okupljeni su se ipak posle izvesnog vremena razišli.

Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu