Kosovo: Srpski povratnici u Brestoviku drugi dan bez vode

Nepoznate osobe presekle su protekle noći u selu Brestovik kod Peći vodovodnu cev koja napaja donji deo sela gde živi petnaest srpskih povratničkih porodica.

Izvor: Kossev
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65

Cev je oštećena tako da je brza sanacija nemoguća, prenosi KoSSev.

Slađana Miletić, koja u ovom selu živi sa suprugom i četvoro dece izjavila je za Radio Goraždevac da su o ovom slučaju obavestili policiju, lokalne vlasti, KFOR, OEBS i UN.

Miletić je izrazila sumnju da su cev presekle lokalne albanske kompanije koje sa još nekoliko kuća u gornjem delu Brestovika imaju vodu.

Kao razlog za takve sumnje navodi to što je sa njihove strane prekinute cevi postavljen čep.

„Imamo veliki broj grla stoke i domaćinstvo koje ne može da funkcioniše bez vode. Očekujemo od nadležnih da reše ovaj veliki problem za sve nas koji živimo preko reke“, izjavila je Miletić za Radio Goraždevac.

Vodovod u selu Brestovik izgradila je međunarodna organizacija "Mercy Corps" u saradnji sa opštinom Peć. Ovo nije prvi slučaj da povratnici u Brestoviku imaju problem sa vodosnabdevanjem.

Prve porodice vratile su se u povratničko selo još septembra meseca 2004. godine. Tamo trenutno živi dvadeset porodica koje uglavnom žive od socijalne pomoći i poljoprivrede

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 114 idi na stranu