Bin Laden: Džihad protiv Izraelaca

Dubai, Vašington -- Lider Al Kaide Osama bin Laden pozvao je na sveti rat - džihad protiv Izraelaca, zbog ofanzive na Gazu, koja traje već 19 dana.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

"Bog nam je podario strpljenje da nastavimo putem džihada još sedam godina, i još sedam i još sedam", rekao je Bin Laden na audio snimku, datiranom u tekućem islamskom mesecu, a objavljenom danas na jednom islamskom veb sajtu. Traka se zove "Poziv na džihad za zaustavljanje agresije protiv Gaze".

"Pitanje je, može li Amerika da nastavi rat sa nama i u decenijama koje dolaze? Izveštaji i dokazi nagoveštavaju drukčije", rekao je Bin Laden na traci, čija autentičnost nije odmah mogla da bude potvrđena, ali glas podseća na Bin Ladenov glas sa ranijih traka.

On je takođe osudio arapske zemlje zbog sprečavanja svojih naroda da se bore za "oslobađanje Palestine".

On je dodao i da je globalna finansijska kriza uticala na slabljenje uticaja SAD na svetsku politiku i da će oslabiti i njenog saveznika Izrael.

Bela kuća: Bin Laden u izolaciji

Bela kuća je danas ocenila da novi audio snimak Osame bin Ladena pokazuje da je vođa Al Kaide u izolaciji i da pokušava da prikupi još novca.

"Izgleda da ova traka ukazuje na njegovu izolaciju i nove pokušaje da podseti na svoj značaj u trenutku kada se širom sveta dovode u pitanje ideologija, misija i planovi Al Kaide", izjavio je portparol Bele kuće Gordon Džondrou.

"To, takođe, liči na napore da se, u okviru propagandne kampanje, pribavi novac", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 232 idi na stranu