Episkop Pahomije dobio samo jedan sudski poziv

Vranje --

Izvor: B92
Podeli

Pred istražnim sudijom Opštinskog suda u Vranju Vladanom Mićovićem u utorak ujutru trebalo bi, kako javlja agencija Fonet, da podnese iskaz vladika vranjski Pahomije protiv koga su petorica dečaka podneli prijavu zbog seksualnog zlostavljanja. Prema navodima policije, u ovom slučaju već je saslušano petnaest osoba koje su ili direktno umešane ili su svedoci događaja za koje je podneta krivična prijava protiv vladike vranjskog.

Sinod SPC-a se ranije oglasio saopštenjem u kome je upozorio da se niko ne osuđuje bez dokaza, a sam Pahomije je optužio Novine Vranjske i njihovog vlasnika Vukašina Obradovića da su "u dosluhu sa albanskim lobijem". Grupa monahinja i sveštenika vranjske eparhije, međutim, u poslednjem broju "Novina vranjskih" navodi da "veruje dečjim suzama" i da bi "ovaj slučaj, zarad čistote Srpske pravoslavne crkve, morao da se rasvetli do kraja".

Kako javljaju agencije, episkop vranjski Pahomije ni u ponedeljak se nije pojavio na saslušanju pred istražnim sudijom Opštinskog suda u Vranju. Kao obrazloženje za nedolazak, episkop je naveo narušeno zdravstveno stanje. Ovo je, inače, treći put da se Tomislav Gačić iz zdravstvenih razloga ne odaziva na sudski poziv. Njegov advokat Aleksandar Đorđević međutim u izjavi za B92 tvrdi da episkop vranjski Pahomije za ponedeljak nije ni dobio sudski poziv: "Episkop vranjski g. Pahomije dobio je poziv za saslušanje za 29. januar. To je jedini poziv koji je on dobio do sada, tako da se nije pojavio na jednom saslušanju. Ja ne znam otkuda informacija da je danas trebalo da bude saslušan."

Advokata Aleksandra Đorđevića pitali smo da li se može očekivati da se episkop vranjski Pahomije pojavi u utorak pred istražnim sudijom: "Vladika je rad da da iskaz. Zdravstveno stanje u kojem se trenutno nalazi mu to ne dozvoljava, ali on namerava da se pojaiv pred sudom i ukoliko u najskorije vreme on ne bude dobio sudski poziv, mi ćemo sami inicirati njegovo pojavljivanje na sudu budući da on insistira na to me da da iskaz u ovom slučaju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu