"Novi treći put" analizira: Kako Kina "kupuje" bivše evropske lidere?

“Gospodine Gorbačov, srušite ovaj zid!“ Ova rečenica iz čuvenog govora američkog predsednika Ronalda Regana u Berlinu 1987. bila je pouzdan signal kraja Hladnog rata. Ubrzo je i navedeni zid srušen, a Sovjetski savez povukao se iz Istočne Evrope i na kraju raspao. Za vreme svog postojanja predstavljao je supersilu koja je sejala strah svojim nuklearnim arsenalom, ogromnom vojnom moći i surovim diktatorskim poretkom, smatra Dimitrije Milić, programski direktor Novog trećeg puta.

Novi treći put/ Dimitrije Milić
Pošaljite komentar
  1. Svako je na prodaju, samo je pitanje cene i načina isplate - to piše u ,,Crnom kabinetu'', dokumentarističkoj knjizi o nastanku špijunske mreže u SAD a znanje o tome su Amerikancima detaljno preneli Britanci.
    Tu knjigu je 1947. objavilo zagrebačko ,,Znanje'' (moguće je da je ,,Kupindo'' i sad ima u prodaji'').
    (Samosvesna građanka, 13. mart 2021 19:08)

    # Link komentara

  2. Naravucenije, niko nije imun na pare narocito ako je bio na vaznim tunkcijama, u pitanju su milioni evra godisnje koje inkasiraju ex politicari legalno tako da su se kinezi samo prilagodili filosofiji zapadnog kapitalizma, ke$ je uvek bio i bice najjaci pokretac svake "ideje", ti ljudi su navikli da zive u izobilju a ko danas ima toliki ke$ da im plati, sem kineza, narocito posle kresanja svih takvih fondova u UAE..
    (C i n i k, 23. februar 2021 12:26)

    # Link komentara