Kosovo i Metohija u 2018. godini

Godina za nama, iako je u jednom trenutku delovalo da bi moglo doći do nekakvog konkretnog napretka, nije donela rešenje "kosovskog pitanja".

B92
Pošaljite komentar
  1. Citiracu tri mislenja istaknutih srpskih naucnika i pisaca:Jovan Cvijic:,,Juzni sloveni poslje dolaska na Balkan, tu su nasli albance, koji pod najezdom slovena povukli na jugu ka planinskim mestima, gde ih susrecemo i danas,,
    Branislav Nusic: ,,Albanci su autoktoni, koji su svim seobama naroda, cuvali svoje odlike i karakter u specificnom nacinu. Oni su se branili od napada rimljana i slovena. Sloveni su im okupirali sva polja, ravnice i reke,,.
    Dusan H. Konstatinov: ,,Albanci su najstariji naselenici Balkanskog poluostrva i direktni potomci starih ilira, koji su izgradili najacu drzavu na balkanu,,.
    Ovo sto sam citirao reci Sroskih Naucnika i pisaca, treba da posluzi kao historija o ovom narodu u mogucem resenju-dogovoru srba i albanaca po pitanju Kosova. Dogovor se postize kompromisom, sa jedne i druge strane za buducnost mladiih pokolenja da zive u miru i saradnju. Volio bi da se to objavi u vasem cenjenom portalu.
    (dejvid, 9. februar 2019 22:41)

    # Link komentara