Esports B92.net

Intervju sa mamom jednog profesionalnog esportiste

Esport je nešto što iz dana u dan postaje sve veće i veće, zbog čega veliki broj mališana danas sanja o tome da se takmiči na najvećoj sceni. Pre samo desetak godina je bilo nezamislivo da možete da živite od video igara, ali je to nešto što se do danas drastično promenilo. Kao i tradicionalni sport, esport pruža ljudima mogućnost da od toga naprave karijeru. Iako je gotovo svuda u svetu ova profesija prihvaćena, kod nas još uvek nije, a narod i dalje ima veliku dozu skepticizma prema ljudima koji se odluče za ovakav put.

Predrag Ciganović RUR
Pošaljite komentar
 1. @marko

  Kaže čovek bumer, a nije ni pročitao lepo komentar
  (Lepra, 14. januar 2021 20:42)

  # Link komentara

 2. Fun fact za ove boomere. Decko nece igrati igrice ceo zivot i nece imati posledice nikakve nego ce da se penzionise za koju godinu gde ce da stekne finansijsku slobodu, obezbediti sebe i roditelje (ma da verujem da vec iole i jeste) da nikad ne mora vise u zivotu da radi.
  (Marko, 14. januar 2021 13:24)

  # Link komentara

 3. koliko se tu mlati love?
  (Laky, 14. januar 2021 09:13)

  # Link komentara

 4. Lepo od roditelja što ga nisu smarali, ali možda i previše lepo. Super je sve to sad kad je najbolji na svetu, zarađuje gomilu love, radi ono što voli, a šta ćemo kad esports karijera prođe, a napadi besa se nastave? Ne razumem podržavanje takve vrste ponašanja, izlive besa kad izgubi meč i slično. Jel sportisti besne i histerišu kad izgube utakmicu ili se smire, izvrše u glavi rekapitulaciju utakmice i sagledaju gde su pogrešili? E to je ono što većina esports igrača nema, jer ne praktikuju fizičku aktivnost jer je u zdravom telu zdrav duh, a vi nastavite da pričate "aj ućuti deda, nemaš pojma" čim vam neko spomene fizičku aktivnost, ali znam da sam potpuno u pravu.

  Nauka je dokazala da fizička aktivnost pozitivno utiče na psihu i zdrav način razmišljanja. Zato bi obavezna rutina svakog esports igrača morala da bude i neka vrsta vežbanja, trčanje, zgibovi, sklekovi, kardio šta god mu prija. E onda neće biti više toliko lupanja tastature, vikanja, već će se i ponašati kao pravi sportisti.

  A vi sad prozivajte, lupajte beznačajne minuse, branite svoje mišljenje, a esports igrači i ostali igrači koji besne će imati trajne posledice u životu od ovakvog načina ponašanja i na kraju će završiti na terapiji za kontrolu besa.
  (Oki, 13. januar 2021 12:57)

  # Link komentara

 5. Idemooo samo u glavu nexaaaa
  (pravi gremlin, 13. januar 2021 10:56)

  # Link komentara

 6. lepo, jel zna neko kolika mu je plata u G2?
  (Kapetan Mo, 12. januar 2021 23:46)

  # Link komentara

 7. Svaka cast i samo napred! Procitao sam i tekst na ruru, majka pozitivna i upucena i maksimalno podrzava sina
  (Cruel Dinomancer, 12. januar 2021 20:08)

  # Link komentara

 8. Bravo za intervju. Svaka čast i veliki naklon roditeljima. Sve najbolje Nemanji.
  (kan, 12. januar 2021 19:41)

  # Link komentara

 9. Nexa je sad sigurno u top 10 in game leadera. Uskoro moze da se probije u top 5
  (Calvin Coolidge, 12. januar 2021 18:45)

  # Link komentara