Esports B92.net

Hearthstone: Veliki nerfovi stižu u februaru!

Blizzardov Team 5 nas ponovo iznenađuje neočekivano brzim setom nerfova, baš kao što su to uradili u decembru, samo dve nedelje nakon izlaska ekspanzije.

nikola savić
Podeli

Ovoga puta čak četiri karte iz Classic/Basic osnove dobijaju nerf.

Najgore je prošao Paladin, odnosno njegove control varijante, jer Equality sada dobija cenu od čak 4 mana, što je duplo skuplje, i najgore od svega, Paladinov kombo Consecration+Equality čini praktično neigrivim. Ovo je veliki udarac na dva trenutno veoma jaka Paladin špila, OTK Deathknight i Even Paladin. Čini se da je cena sa 2 povećana na 4 samo kako bi se izbeglo da se Equality igra u Odd špilovima, i prava je šeta da dve legendarne karte tako utiču na balans izmene. Sa ovom novom cenom, čak i Shrink Ray sad izgleda kao OK opcija za Paladina.

Hunter’s Mark, koji je već ranije oslabljen povećanjem cene sa 0 na 1 manu, će sada opet poskupeti duplo, i košta dve mane, takoće veliki udarac na poprilično jakog i popularnog Huntera u ovoj meti.

Flametongue Totem sada košta jednu manu više, odnosno tri mane, i ne samo da je značajno oslabljen, nego što je i važnije – nećete moći da ga igrate u Evene Shamanu, gde je ova karta imala veoma važnu ulogu.

I na kraju, Cold Blood, jedna od ključnih burst karata u svakoj varijaciji Roguea, će sada koštati dve mane, duplo poskuljenje koje će znatno otežati i njenu Combo aktivaciju, ali i mogućnost da je negde ugurate za leathal.

Jedina “nova” karta koja je nerfovana (iz aktuelne rotacije) jeste Emerald Spellstone, koji sada, potpuno zasluženo, košta šest mana.

U načelu se slažemo sa dosta ovih nerfova i mislimo da je jedino udarac na Equality previše jak i nepotreban, jer je ta karta jedna od kljlučnih koja čini sve sporije/kontrol Paladin špilove mogućim i ne vidimo razloga to.

Koje je vaše mišljenje za ove nerfove? Ukoliko želite da pročitate objašnjenje Blizzarda za ovaj potez, to možete učiniti na zvaničnom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.