1. Reče bbc. Bitno da je Britanija produbila prijateljstvo sa svima.
  (glas naroda, 29. januar 2023 09:00)

  # Link komentara

 2. Povucimo paralelu zapad-Kina. Kina jeste svjetski proizvođać a zapad je taj koji troši. Dakle bogat i može da kupi tu proizvodnju. Kina je mnogoljudnij od tog kompletnog zapada (Europa USA, Australija, Kanada...ali ne može da kupi svoju proizvodnju jer je siromašna, TEK 10% kupuje. E sad netko tko je toliko ovisan o svom izvozu ne može da se igra i pravi eskapade za svojim glavnim kupcem. Kina svake godine ima akcije gdje prazni svoja skladišta snižavanjem cijena. Kad bi se njihov stroj zaustavio nastali bi problemi i stala bi proizvodnja, jer milijarda radnika živi od tih plaća od danas do sutra u surovim uvjetima. Zato Kina još dugo ne može nikome ništa diktirati i još dugo neće biti prva ekonomija.
  Što Putin misli da bi on bio u novom svjetskom poretku neki faktor, nikad jer je ekonomski patuljak. Danas se i ekonomija nešto pita a ne samo sirova snaga.
  (omniameamecumporto, 28. januar 2023 15:53)

  # Link komentara

 3. Ako jedna sila kao što je Kina , gde se nalaze fabrike svih zapadnih brendova plaši sankcija od stane SAD pa da li je onda Kina sila? Onda jeste Zapad na čelu sa SAD glavni i jedini faktor koji sve diktira i ne treba se njima ni sukobljavati.Ili nije tako!Ali je istina da je zapad jako jedinstven po ovom pitanju rata u Ukrajni a Rusija nema još ni jednog jasnog saveznika.
  (coa, 28. januar 2023 12:42)

  # Link komentara

 4. Ako Kina ekonomski zarati sa zapadom može odmah na fabrička podešavanja.
  Potrošačko društvo razvija i troši resurse. Kina jeste svjetski proizvođač a zapad jeste svjetski potrošać, ostatak je sitna boranija.
  (omniameamecumporto, 28. januar 2023 11:21)

  # Link komentara

 5. Misljenje dopisnika BBCja? A mozda su sve iscenirali u zelji da "zapadni partneri" misle i da se raduju da je tako!?
  Dok se nesto drasticno ne desi, verujem im kao i za svo oruzje koje su svaki put slali a bbc javljao da ce da promeni tok rata, da rusi ostaju bez municije, raketa, i da ne nabrajam koje sve pretpostavke koje ni posle godinu dana se nisu obistinile.
  (Conte Leone, 28. januar 2023 11:13)

  # Link komentara