Isprobali smo dobitni kombo: Redmi Note 12 Pro 5G i Xiaomi Mi TV Stick

Imali smo priliku da se družimo sa jednim od najboljih Xiaomi telefona u srednjem segmentu iz prethodnih godinu dana, kao i da isprobamo zanimljiv Mi TV Stick.

B. J.Izvor: B92
Podeli
Foto: B92.net
Foto: B92.net

Kompanija Xiaomi je poznata po tome da ima proizvode u različitim sferama, od telefona i tableta, preko laptopova, kućnih aparata sve do robota i raznih drugih gedžeta.

Ovoga puta, imali smo priliku da isprobamo zanimljiv kombo koji čine Redmi Note 12 Pro 5G telefon i Xiaomi Mi TV Stick.

Redmi Note 12 Pro 5G

Redmi Note 12 Pro 5G je ozvaničen u oktobru prošle godine, ali možemo slobodno reći da vreme nije pregazilo ovaj telefon, ni kada su u pitanju specifikacije ni kada je u pitanju cena.

Uređaj krasi solidna izrada i lak je za držanje, a sve zahvaljujući skladnom okviru i težini od 187 grama. Poleđina Redmi Note 12 Pro modela je kreirana od stakla, a Midnight Black varijantu koju smo imali na testu krasi veliki odsjaj i odraz poput ogledala.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

S prednje strane se nalazi prostran OLED displej od 6,67 inča zaštićen Corning Gorilla Glass 5 staklom. Ima podršku za 120Hz stopu osvežavanja, 1080 x 2400p rezoluciju i HDR10+. Displej nudi živopisan prikaz slike, uz osvetljenje od oko 900 nita.

Onima, kojima je to od presudnog značaja za kupovinu telefona, biće korisno da znaju da telefon ima 3.5mm priključak za slušalice. Tu je i IR blaster za kontrolu povezanih uređaja. Opremljen je IP53 sertifikatom za zaštitu od prašine i prskanja vodom.

Kao što mu i ime govori, Redmi Note 12 Pro 5G podržava 5G konekciju, ima Dual SIM (Nano-SIM), ali mu nedostaje slot za memorijske kartice što je u velikoj meri i karakteristika modernih telefona.

Otključavanje telefona je moguće pomoću senzora sa strane okvira, koji je veoma brz, a uređaj je moguće otključati i skeniranjem lica.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Na poleđini je smešten sistem sa kamerama, koji čine 50MP glavni senzor, 8MP ultraširoki i 2MP makro. S prednje strane je smeštena 16MP selfi kamera.

Kamera kreira solidne fotografije, onakve kakve biste i očekivali za ovaj tržišni segment. Dinamički raspon nije loš, kao ni portret fotografisanje. Video je moguće snimati u 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps i 720p@960fps.

Kako je u pitanju telefon iz srednjeg segmenta, na ovom polju poslednjih godina dominira MediaTek, pa Redmi Note 12 Pro 5G pokreće Mediatek Dimensity 1080 čipset. U radu se ovaj čip pokazao sasvim solidno – otvaranje aplikacija na telefonu je brzo, kao i prebacivanje između aplikacija.

Tome značajno doprinosi i 8 GB RAM-a u LPDDR4x verziji, kao i Mali-G68 MC4 grafički procesor i 128 GB UFS 2.2 prostora za skladištenje podataka (u verziji koju smo mi imali). Kada je u pitanju podrška za grafiku, moći ćete bez problema da igrate omiljene mobilne igre, bez seckanja i preteranog pregrevanja.

Sve napaja 5000mAh baterija, sa podrškom za 67W brzo punjenje. Nemamo zamerki na trajanje baterije, niti na brzinu punjenja. Za oko 50 minuta baterija se napuni od nule do 100%.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Xiaomi Mi TV Stick

Mi TV Stick izgleda kao USB, iako se ne radi o ovom tipu uređaja, jer je u pitanju TV Stick koji obične ekrane pretvara u Smart TV.

Xiaomi Mi TV Stick praktično predstavlja vaš Android TV Chromecast ili Google Asistant (tamo gde je on podržan) u jednom.

Mi TV Stick se lako podešava i radiće sa bilo kojim uređajem koji poseduje HDMI ulaz. Potrebno je samo da ubacite Stick u odgovarajući port na TV-u. Ukoliko TV nema port ili je on neprostupačan, tu je i odgovarajući HDMI kabl za povezivanje.

Nakon što sve povežete, postajete ponosni vlasnik Android TV-a, na kojem možete da pokrećete popularne aplikacije i striming servise, kao što su Netflix, Amazon Prime, YouTube Video, Google Play, Spotify i druge, dok god imate pretplatu na njih.

Naš Mi TV Stick je došao u FHD varijanti, a postoje i modeli koji sadržaj reprodkuju i u 4K rezoluciji. Dostupno je 1GB RAM-a i 8GB interne memorije za skladištenje podataka.

Xiaomi Mi TV Stick ima Chromecast podršku, što znači da sve što se nalaži na vašem telefonu može lako da se projektuje na velikom ekranu. To uključuje fotografije, video snimke, prezentacije, skrinšotove, ali i video pozive.

Uz Mi TV Stick stiže i daljinski upravljač, sa prečicama za Netflix i Amazon Prime. Omogućena je aktivacija glasom, ukoliko ne želite da se mučite oko ukucavanja naziva filmova i drugog sadržaja.

Xiaomi Mi TV Stick je korisna mala alatka, koja će vam olakšati gledanje sadržaja na velikom ekranu ukoliko nemate konkretan pametni televizor.

Sve u svemu, imali smo priliku da isprobamo zanimljiv kombo, koji iako je malo stariji kada je u pitanju objava na tržištu, može biti dobar izbor za one koji traže pouzdan i pristupačan telefon (Redmi Note 12 Pro 5G) i za one koji nemaju ili ne mogu da kupe Smart TV i žele kompaktan plug-and-play uređaj (Xiaomi Mi TV Stick).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.