Veliki ekran, snažan procesor: Google sprema treći model Pixela

Osim naslednika Pixela i Pixela XL, Google navodno priprema smartfon s još većim ekranom – Pixel XXL.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: ilustracija / Marques Brownlee / YouTube Screenshot
Foto: ilustracija / Marques Brownlee / YouTube Screenshot

Svi koji ove godine kupuju novi top model pametnog telefona, moraće da anprave težak izbor između novih Samsungovih Galaxy S modela, Huaweijevih P desetki, LG-a G6, Sonyjeve Xperije XZ Premium, dok ljubitelji Appleovih uređaja s nestrpljenjem iščekuju predstavljanje novih modela iPhonea. Svoje adute na ovom tržištu priprema i Googl,e koji će predstaviti naslednike Pixel pametnih telefona.

Prošle godine predstavljena su dva modela, a glasine kažu se da za 2017. pripremaju tri modela. Ove nedelje objavljene su i glasine vezane za model kodnog imena Taimen, koji bi na tržištu mogao da se pojavi kao Pixel XXL.

Reč je o telefonu koji bi trebalo da ima veliki ekran (dijagonala ekrana se ne spominje, ali se očekuje da bude veća od 5.7, možda čak i 6 inča) i koji će pokretati poslednja verzija snažnog Snapdragon procesora (835) koji je ugrađen i u pojedine modele Galaxyja S8/S8+ i Xperije Premium XZ.

Takođe, pretpostavlja se da će telefon imati 4GB RAM-a i, naravno, poslednja verzija Googleovog mobilnog operativnog sistema Android O koja donosi poboljšanja vezana za bezbednost, brzinu i trajanje baterije mobilnih uređaja.

Forbes čak navodi da bi, s obzirom na veliku dijagonalu ekrana, Taimen mogao da bude i Googleov tablet ili čak hibridni uređaj koji bi mogao da se koristi kao tablet i prenosni računar (s dodatnom tastaturom), ali verovatnije će ovo ipak biti biti Googleov odgovor na najjače konkurente na tržištu – Samsungov Galaxy S8+ koji ima dijagonalu ekrana od čak 6.2 inča i nadolazeći iPhone 8 (odnosno najjači iPhone o kojem glasine kruže već više od godinu dana), koji bi takođe trebalo da ima veliki ekran i brojne napredne opcije.

Za službene informacije o novim Googleovim telefonima moraćemo da sačekamo još nekoliko meseci, pa bi Pixel 2, Pixel XL 2 i Pixel XXL trebalo da budu predstavljeni u oktobru ili novembru ove godine, a do tada možemo da očekujemo brojne nove glasine o ovim uređajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.