Blizzard ugasio Overwatch verziju Playboy časopisa – PlayWatch

Iako se Blizzard maksimalno potrudio da Overwatch bude “family friendly” igra, sa minimumom “odraslog” sadržaja, ipak je u pitanju naslov sa gomilom veoma privlačnih ženskih karaktera koji su brzo ispunili snove i maštanja mnogih Overwatch zaluđenika širom sveta.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Prirodno, sve što je popularno i ima ženske likove, veoma brzo se našlo i u porno industriji, ali i u bezbrojnom moru priča, stripova, slika i sličnog sadržaja koji prave fanovi, a koji često ima određene erotske motive.

Korak dalje je napravio izvesni umetnik Manusogi, koji je kreirao čitav fiktivni časopis pod imenom PlayWatch, pogađate – Overwatch verziju čuvenog Plejboj časopisa. Počelo je sa kojom slikom tu i tamo, ponekom naslovnicom, da bi se vrlo brzo pretvorilo u ozbiljan projekat koji je imao čitava izdanja časopisa smeštenih u svet Overwatcha, sa izmišljenim intervjuima, pričama, člancima i naravno “umetničkim” slikama Overwatch dama. Sadržaj je pravio ili sam autor, ili je prikupljao sadržaj i radove koji su mu slali drugi fanovi voljni da rade na ovom projektu.

Izgleda da je cela priča postala malo i previše uspešna, pa je Blizzard, koji inače nema previše problema sa umerenim fan-made sadržajem svojih igara, ovde napravio za njih nekarakterističan potez i preko advokata i posredničkih firmi naložio gašenje sajta i momentalni prestanak rada na PlayWatch časopisu.

O ovome je fanove obavestio sam Manusogi, koji je rekao da će privremeno ugasiti sajt, ali da planira da kontaktira Blizzard i vidi u čemu je problem jer je u pitanju isključivo sadržaj pravljen od strane fanova iz ljubavi, i da se ne radi nikakva monetizacija na račun vlasništva Blizzarda.

Ostaje da se vidi kako će se ovo razrešiti, a publika se nada da će PlayWatch nastaviti da postoji, jer je svakako imao zanimljiv sadržaj.

.

.

Izvor: play.co.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.