Odermat treći put uzastopno slavio u Svetskom kupu

Švajcarski skijaš Marko Odermat osvojio je treći put uzastopno Veliki kristalni globus, pošto je pobedio u veleslalomu, trci Svetskog kupa u Palisad Tahou.

Izvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/Stian Lysberg
EPA-EFE/Stian Lysberg

Odermat je pobedio rezultatom 2:11,69 minuta i ostvario 10. uzastopnu pobedu u veleslalomu u Svetskom kupu. On je ove sezone pobedio u svih sedam trka u toj disciplini.

Drugo mesto zauzeo je Norvežanin Henrik Kristofersen sa 0,12 sekundi zaostatka, a treći je bio Amerikanac Rivers Radamus sa 1,37 sekundi zaostatka, što je bio njegov prvi plasman na pobedničko postolje.

Odermat je tako mesec dana pre kraja sezone, odnosno 10 trka pre kraja, osvojio titulu u ukupnom poretku Svetskog kupa, pošto ima 1.702 boda. Drugi je Austrijanac Manuel Feler sa 701 bodom, a treći je Francuz Siprijan Sarazen sa 684 boda.

Odermat je vodeći u veleslalomu, spustu i superveleslalomu i ima velike šanse da u tim disciplinama osvoji mali kristalni globus. On se ne takmiči u slalomu.

On je peti skijaš koji je osvojio tri uzastopne titule svetskog šampiona, posle Italijana Gustava Tonija, Šveđanina Ingemara Stenmarka, Amerikanca Fila Marea i Austrijanca Marsela Hiršera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.