Be osvojio četvrto zlato na SP

Norveški biatlonac Johanes Tingnes Be osvojio je i svoje treće pojedinačno, a ukupno četvrto zlatno odličje na Svetskom prvenstvu u nemačkom Oberhofu.

Izvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/Anders Wiklund
EPA-EFE/Anders Wiklund

Vrlo zahtevno takmičenje na deonici od 20 km, u kom svaki promašaj donosi minut dodatka na ukupno vreme, Be nije odradio savršeno, jer je imao dva promašaja, ali je bio toliko nadmoćan u trkačkom delu da se njegovom pobedničkom vremenu od 49 minuta i 57,5 sekundi niko nije uspeo približiti na manje od jednog minuta.

Svetski vicešampion Sturla Holm Legrejd, koji je promašio poslednju metu, stigao je na cilj sa minutom i 10,7 sekundi zaostatka za pobednikom, a Šveđanin Sebastian Samuelson koji je osvojio bronzano odličje, za Legrejdom je zastao samo četiri desetinke.

Be u Oberhofu još ne zna za poraz. Ubedljivo je slavio u sprintu, a potom i u dohvatnoj trci, a učestvovao je i u osvajanju zlatne medalje u mešovitoj štafeti.

U svojoj kolekciji sada ima 14 odličja u pojedinačnim disciplinama sa svetskih prvenstava (sedam zlatnih, šest srebrnih, jedno bronzano) i još toliko u štafetnim takmečinjima (osam zlatnih, tri srebrna, dva bronzana).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.