Vaterpolo EP: Juniorke savladale Češku 22:1

Ženska juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije startovala je ubedljivom pobedom na Evropskom prvenstvu za igračice do 17 godina.

Izvor: B92, vaterpolo vesti
Podeli
Photo by Tom Pennington/Getty Images
Photo by Tom Pennington/Getty Images

Srbija – Češka 22:1 (6:1, 6:0, 7:0, 3:0)

Bazen SPENS. Igrač više: Srbija 7 (5), Češka 4 (1). Peterci: Ćeška 1 (0).

Srbija: Petrović, Švec 1, Avdić 3, Milićević, Josifović 4, Mitić, Luka 5, Novaković 4, Kaplarević 4, Ilić, Gašić, Sekulić 1, Travar. Selektor: Bajković.

Češka: Tej, Vomastkova, Hvalova, Dvorakova, Kladkova 1, Kruzova, Šimakova, Buriakova, Dvorakova, Šterbova, Tučmanova, Helerova, Koflakova. Selektor: Januš.

Srpske vaterpolistkinje u prvom kolu pobedile su Češku sa ubedljivih 22:1 (6:1, 6:0, 7:0, 3:0) i imaće priliku da se plasiraju u četvrtfinale.

Pitanje pobednika nije se postavljalo, pošto je ekipa selektora Vladimir Bajkovića od početka do kraja meča uvećavale razliku.

Srbija se u ponedeljak od 20 sati i 15 minuta sastaje sa Italijom, koja je deklasirala Francusku sa 28:0. Selektor Bajković je posle meča rekao da će meč sa Francuskom odlučivati o drugom mestu u grupi:

"Uvek je prva utakmica specifična. Ušli smo na pravi način, pokazali da smo bolji rival. Sve je to dobro za samopouzdanje. Sledi nam susret sa Italijom gde treba da pružimo dobar otpor objektuvno boljem rivalu ali i da taj meč iskoristimo za pripremu za duel sa Francuskom. On rešava pitanje drugog mesta u grupi", rekao je Bajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.