Gocić: Prlainović nosi trofej LŠ u koferu

Srpski vaterpolista Živko Gocić na šaljiv način je prokomentarisao ulogu Andrije Prlainovića u osvajanju titule šampiona Evrope sa Solnokom.

MLJIzvor: B92 Mađarska
Podeli
Privatna arhiva
Privatna arhiva

Mađarskom timu su titulu šampiona doneli Živko Gocić, Milan Aleksić i Andrija Prlainović.

Prlainović je osvojio petu titulu kontinentalnog prvaka sa četiri različita tima, a Gociću je ovo prvi trofej Lige šampiona. Srpski trio je u finalu protiv hrvatskog Juga postigao 7 od 10 golova Solnoka.

Prlainović je titulu šampiona Evrope osvajao sa Partizanom, Crvenom zvezdom, Pro Rekom i sada Solnokom.

"Velika čast, fantastičan podatak. Lepo je kada te nešto izdvaja od drugih, pogotovo kad je to u ovako pozitivnom kontekstu. Jedan od razloga mog prelaska iz Pro Reka u Slonok je upravo bila moja procena da ću sa Solnokom doći u priliku da se borim za titulu prvaka Evrope", rekao je Prlainović.

Najbolji igrač fajnal siksa je početak sezone propustio zbog mononukleoze što mu je, kako kaže, pomoglo da se u bazen vrati sa još više želje da pokaže šta ume. Titula u Evropi je obezbeđena svim pobedama i samo jednim remijem u grupi protiv Olimpijakosa (5:5).

"Cele szone smo igrali jako dobro i potpuno zasluženo smo došli do titule prvaka Evrope. U Ligi šampiona nije bilo padova, doduše u prvenstvu Mađarske smo imali par poraza koji su nam možda i značili, jer kad stalno pobeđeuješ malo se i zavaraš".

Ističe da je u najboljim igračkim godinama i da zbog staloženosti i mirnoće uživa u vaterpolu najviše do sada. Zbog toga ne namerava da se zaustavi na pet titula prvaka Evrope koliko je osvojio u poslednjih sedam godina.

Njegov saigrač, Milan Aleksić kaže da mu titula podjednako znači kao ona osvojena sa Partizanom pre pet godina. Za učinak u finalu sva tri srpska igrača kaže da se "tako pogodilo".

"Zbog toga smo i dovedeni, da odigramo najbolje kada je najvažnije. Andrija je bio fantastičan, zasluženo je dobio MVP nagradu, ali cele sezone smo fantastično funkcionisali kao ekipa", kaže Aleksić.

U najavi finalnog turnira Živko Gocić je rekada Prlainović u koferu sa sobom nosi pehar Lige šampiona aludirajući na njegove uspehe poslednjih godina:

"Nisam se šalio, stvarno je tako", kaže u šali Gocić i dodaje da je Prlainović "iks faktor koji je potreban timu koji hoće da se domogne cilja, a to je za nas bio trijumf u Ligi šampiona.

Prle je jedan genijalac u vodi, dominira, ne posustaje i kad igra loše. Nema šta više da se doda, pravi šampion koji se retko rađa" zaključio je Gocić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.