Zajednički nastup vodenih sportova

Savezi vodenih sportova Srbije zajedničkim nastupom mogu da postignu bolju poziciju, zaključak je sastanka održanog u sredu.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Četiri saveza očekuju više u odnosima s Ministarstvom omladine i sporta, sponzorima i međunarodnim federacijama (FINA, LEN).

Sastanku su pored predstavnika plivačkog i vaterpolo saveza prisustvovali i čelnici saveza za sinhrono plivanje i skokove u vodu.

"Smatramo da možemo zajedničkim nastupom daleko više da postignemo u odnosima s Ministarstvom omladine i sporta, sponzorima, zatim s LEN i FINA", rekao je generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Marko Stefanović.

Kako se navodi u saopštenju Plivačkog saveza Srbije, s takvim stavom složili su se generalni sekretar PS S Vladimir Anušić, predstavnica Saveza za sinhrono plivanje Liljana Avramović i predstavnik Saveza za skokove u vodu Vukan Vuletić.

"Na sednici su utvrđeni stavovi za sastanak s Ruskom federacijom plivačkih sportova, koji će se održati između 28. oktobra i 2. novembra u Moskvi”.

Rusima možemo da pomognemo u vaterpolu, a oni nama u ostalim sportovima. To može da bude i model za zajednički nastup prema trećim zemljama", rekao je predsednik PS S-a Velibor Sovrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.