Đokovićev naredni rival drži njegov poster na zidu

Italijanski teniser Luka Nardi će put do osmine finala tražiti protiv svog idola Novaka Đokovića.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Trenutno 123. na svetskoj listi, napravio je malo iznenađenje i eliminisao 50. na svetu, Kineza Džidžena Džanga, 6:3, 3:6, 6:3.

Tako je izborio mesto u šesnaestinu finala gde ga čeka najbolji teniser sveta "Aleksandra Vukića.

S obzirom na razliku u godinama, ne čudi što je 20-godišnjak u Đokoviću pronašao uzor, o čemu je pričao i pred njihov duel rekavši da u svojoj sobi drži Đokovićev poster.

"Mislim da je to jedno od najboljih iskustava koje možete da imate, pogotovo neko mlad poput mene. Imam njegov poster u svojoj sobi, tako da možete da razumete koliko je ovo za mene uzbudljivo. Zasigurno će to biti sjajno iskustvo", rekao je Nardi.

Uspeh na nezvaničnom petom Grend slemu u sezoni ga je naveo da razmišlja o počecima.

"Razmišljam o tome gde sam počeo, u malom teniskom klubu gde sam se stideo da budem na terenu. Moja mama je morala da bude kraj mreže, jer mi je bila potrebna tu. Morao sam da imam nekog ko će mi dati samopouzdanje", nastavio je Nardi i dodao:

"To što sam sada ovde, što ću igrati na stadionu poput ovog protiv broja jedan na svetu je sjajno za mene."

Zna i šta mora da uradi ukoliko želi da napravi iznenađenje.

"Moram biti fokusiran svaki poen, na svakom udarcu. To još više važi za meč protiv Đokovića. Daću sve od sebe i videćemo šta će biti", zaključio je Italijan.

Organizatori su odredili da meč Đokovića i Nardija bude četvrti u programu i neće krenuti pre 18 časova po lokalnom vremenu u ponedeljak, što znači da će Novak na teren izaći oko 02.00 u utorak po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu