Alkaras: Nekoliko teških meseci iza mene

Španski teniser Karlos Alkaras ponovo je zaigrao svoj prepoznatljiv tenis u drugom kolu Indijan Velsa, posle kog je govorio o teškom periodu iza sebe.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/RAY ACEVEDO
EPA-EFE/RAY ACEVEDO

* Alkaras se nije ni oznojio

* Alkaras ostavio poruku: N, vidimo se uskoro VIDEO

Feliks Ože-Alijasim nije predstavljao ozbiljnu prepreku za drugog tenisera sveta (6:2, 6:3), koji je čak pronašao vreme i da testira različite vrste riterna tokom meča.

Do skoro je takav meč bio nezamisliv za 20-godišnjaka koji se muči praktično od kako je savladao Novaka Đokvića u finalu Vimbldona.

Na prvom Grend slemu u sezoni ga je u četvrtfinalu eliminisao Aleksander Zverev, da bi Nikolas Đari nedavno napravio podvig eliminisavši ga u Buenos Ajresu.

Iako netipično, meč u kom je pokazao koliko može je doveo do toga da se Alkaras otvori predstavnicima medija.

"Nekoliko teških meseci je iza mene. Moje samopouzdanje je opalo. Ne posle Australije, već perioda u Južnoj Americi. Nisam igrao dobar tenis. Mučio sam se na treninzima svaki dan. Pokušavao sam da održim samopouzdanje, da budem ja svaki dan", rekao je Alkaras posle trijumfa nad kanadskim teniserom i dodao:

"Izgubio sam u četvrtfinalu u Australiji, ali sam je napustio u dobrom raspoloženju. Igrao sam sjajno. Ali, znate, posle toga se nisam osećao kako sam želeo. Za mene je sve u vezi sa osećanjima, bez obzira na pobedu ili poraz."

Naredni rival mu je Fabijan Marošan. Mađarski teniser ga je prošle godine eliminisao na turniru u Rimu.

"Posle tog poraza sam se osećao baš loše. Želeo sam da odmah ponovim taj meč. Igra sjajan tenis, pobeđivao je najbolje poslednjih meseci. Radujem se novom duelu sa njim", zaključio je Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu