Đoković: Dug je put do toga

Novak Đoković je spreman za naredni izazov na Mastersu u Indijan Velsu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage
Foto: Profimedia/Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage

Najboljeg tenisera sveta u trećem kolu očekuje Italijan Luka Nardi sa kojim se do sada nije sastajao.

Taj duel na programu je u utorak u 02.00 po srednjeevropskom vremenu.

Naravno, Novak je veliki favorit da se plasira u osminu finala, a posle meča sa Aleksandrom Vukićem broj jedan je bio pomalo i kritičan na račun svoje igre.

"Voleo bih da uzmem titulu, svakako, ali do nje je dug put. Znam da sam u stanju da proizvedem bolji tenis. Očigledno je da sam samokritičan i do neke tačke to je veoma važno jer vas stavlja u pravo mentalno stanje da želite da radite više i da se uključite u proces napredovanja na dnevnoj bazi. Ili da pokušavate da usavršavate svoju igru ispravljajući greške koje ste pravili u mečevima ili na treningu", kaže Novak.

On je dodao da će tokom pauze između mečeva u Kaliforniji nastaviti da trenira.

"To ću svakako da radim i nadam se da ću podizati igru na turniru koji se igra od 10 do 14 dana. To vam omogućava da imate treninge između mečeva, što vam daje prostor da radite na specifičnim stvarima u igri. Kako turnir bude odmicao, verujem da ću biti sve bolji i da ću imati sve više poverenja u sebe i svoje šanse na ovom turniru. Moram da idem korak po korak", dodao je Novak.

Vukić je bio prilično nezgodan rival na početku, Novak misli da to i nije bilo tako loše.

"Bilo je važno. Da budem iskren, u pojedinim momentima sam bio i pomalo zabrinut, bili smo izjednačeni na početku trećeg seta, ali moram da mu čestitam, krajem drugog i početkom trećeg seta je servirao dobro i pogodio mnogo forhend vinera, tako da je zaslužio da budem u meču. Treba imati na umu da je potrebno vremena da skinete rđu", priznao je broj jedan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu