Novak Đoković

Mari u seriji – titulom u Šangaju vidi prvo mesto

Drugi teniser sveta Endi Mari osvojio je titulu na Mastersu u Šangaju i tako nastavio pohod ka prvom mestu na ATP listi.

ĐNIzvor: B92
Podeli
Photo by Lintao Zhang/Getty Images
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Mari je u finalu Šangaja savladao Roberta Bautistu Aguta sa 7:6 (7-1), 6:1, posle nešto više od sat i po vremena igre.

Endi je stigao do šeste titule u karijeri, druge u poslednjih nedelju dana, a ukupno 41. u karijeri.

Međutim, mnogo mu je važnije što je smanjio zaostatak za prvoplasiranim Novakom Đokovićem na nešto više od 2.000 bodova – kompletnu računicu pročitajte OVDE.

U svom četvrtom finalu u kineskom gradu, momak iz Danblejna mučio se na startu, ali je sredinom seta stigao do brejka, potom i prilike da servira za prvi set. Međutim, u tim trenucima je birao loša rešenja, Bautista Agut se vratio i izborio taj brejk.

Ipak, nije imao snage da parira protivniku u dodatnom gemu – Mari je dobio taj brejk sa velikih 7:1, nastavio u istom ritmu i serijom od 19:2 rešio pitanje pobednika. Španac jeste uspeo da nadoknadi ispušteni brejk, ali je vrlo brzo klonuo i Endi je ekspresno stigao do svog trećeg pehara u Šangaju.

Takođe, ostvario je treću pobedu u isto toliko duela sa Robertom, pritom ne izgubivši nijedan set. Međutim, ni 28-godišnjak iz Kasteljona neće biti nezadovoljan jer je ostvario najbolji rezultat u karijeri, a kao rezultat dolazi napredak od šest pozicija na ATP listi i najbolji plasman – 13. mesto.

U završnoj računici Mariju predstavlja problem dodatnih 275 bodova koje brani zbog titule u Dejvis kupu prošle sezone, zbog čega je odlučio da nastupi na turniru iz serije 500 u Beču, koji traje od 24. do 30. oktobra.

Masters u Šangaju igran je za nagradni fond od 5.452.985 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.