sportski izvestaji

Madridska veza

Srpska sportska kolonija u Madridu je veoma ozbiljna, brojna i dobro organizovana. Bivši šampioni i reprezentativci. Neki su velika imena postali u Srbiji, neki su svoju slavu sticali u Španiji. Antić, Divac, Pantić, Paunović, Jokanović... Utorkom se okupljaju u kafeu pored trening kampa madridskog Atletika. Ovo je priča sa nekima od njih.

utorak 12.12. 00:16 Komentara: 3

Dejan Stanković: "Burna godina za mene"

Kada se budu svodili računi u 2006. koja je na izmaku, svakako jedna od centralnih figura srpskog fudbala biće prvi kapiten naše zemlje Dejan Stanković. Fudbaler Intera u ovom šampionatu postiže ključne pogotke za svoj tim u Kalču i Ligi šampiona, a 2006. možemo nazvati i najburnijom kada je u pitanju karijera nekadašnjeg najmladjeg kapitena Crvene zvezde, fudbalera Lacija i sada Intera.

četvrtak 9.11. 17:16 Komentara: 9

Gde je rešenje za srpski klupski vaterpolo?

Srpski vaterpolo trenutno se ponosi titulama svetskog i evropskog šampiona. Medjutim, domaća sezona koja je počela pre 10 dana pravi je pokazatelj stvarnosti, i opominje da budućnost ovog našeg trofejnog sporta možda i neće biti tako svetla.

Trenutnu situaciju za B92 analizira trener reprezentacije Srbije i Partizana Dejan Udovičić.

utorak 24.10. 10:41 Komentara: 6

Zašto nema "srebrnih" na glavnoj pozornici?

Pre dve godine reprezentacija  Srbije i Crne Gore igrala je finale prvenstva Evrope za uzrast do 21 godine. Neki reprezentativci su čak bili rezervisali letovanje ne očekujući da će proći prvi krug. A onda su mladići igrali od utakmice do utakmice govoreći jedni drugima " E, hajde još samo ovu da odigramo." Tako je bilo do finala. Iz te generacije malo je onih koji su ostvarili ono što se od njih očekivalo.Danko Lazović i Milan Biševac su bili članovi i te ekipe i nacionalnog tima koji se i ove godine, dve godine posle finala plasirao na prvenstvo Evrope uzrasta do 21. godine koje se igra u Portugalu. Saglasni su da ekipa nije ispunila potencijal...

četvrtak 30.03. 15:27 Komentara: 19

Federer najveći favorit u istoriji AO

Pre godinu dana Marat Safin je zaustavio Rožea Federera na putu ka osvajanju titule prvaka na Otvorenom prvenstvu Australije. Mogu li Endi Rodik, Lejton Hjuit, David Nalbandijan i ostatak tenisera da spreče fenomenalnog Švajcarca da pobedi ove godine.

Konkurencija u muškom singlu je oslabljena jer su mnogi teniseri odustali pa je Federer apsolutni favorit da pobedi u Melburnu drugi put u karijeri. Šanse su povećane povlačenjem prošlogodišnjeg pobednika Safina, drugoplasiranog na rang listi Rafaela Nadala i četvorostrukog prvaka Andrea Agasija.

"Mislim da je ove godine Federer verovatno najveći favorit u istoriji turnira," rekao je domaći teniser Lejton Hjuit.

petak 13.01. 15:42 Komentara: 3

Zenga i Reber: Beogradski dani teku...

Jesen 2005. ući će u istoriju našeg fudbala jer na klupama naša dva najveća kluba po prvi put paralelno sede dva stranca – Italijan Valter Zenga na klupi Crvene zvezde i Nemac Jirgen Reber koji je sredinom oktobra postao novi trener FK Partizan.

Dva fudbalska "gastarbajtera" za B92 govore o beogradskim danima, razlozima dolaska u glavni grad SCG, stvarima koje im nedostaju u stranoj zemlji, načinu pripremanja ekipe, slobodnom vremenu u glavnom gradu SCG...

sreda 26.10. 01:14 Komentara: 16