Skener B92: Evropa ne prašta početničke greške

Fudbaleri Crvene zvezde su bili dostojan rival Totenhemu, sve dok stvari nisu otišle nizvodno.

Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Zvezda je doživela i drugi poraz zaredom od "pevaca", sada u Beogradu rezultatom 4:0.

Izabranici Vladana Milojevića napravili su dosta "glupih" grešaka koje na nivou Lige šampiona jednostavno imaju izuzetno skupu cenu.

Zvezda je odlično počela, pritisla Totenhem od prvog minuta i u par navrata bila blizu da preseče ključnu loptu kako bi stvorila ozbilnju priliku.

Nažalost, pritisak nije dugo trajao i Spursi su brzo preuzeli inicijativu, ali odnos snaga nije bio ni blizu onome iz Londona pre dve nedelje.

Prvo poluvreme obeležila je fortuna - prvo se lopta izodbijala Pavkovu, ali je on promašio priliku kakva se na ovom nivou dobija jednom po utakmici.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ta situacija je mozda i bila ključna, jer ju je Totenhem, doduše uz dosta sreće, iskoristio i poveo.

Crveno-beli su imali jos dve fenomenalne prilike, pogodili i prečku i stativu, u određenom delu meča bili više nego dostojan rival vicešampionu Evrope, ali...

Spursi su imali sreće u prvih 45 minuta, sačekali pad u igri protivnika i onda to sve surovo kaznili, koristivši greške maksimalno i rešavaši kontranapade brzo i efikasno.

Deluje kao da 0:4 nije realan ishod meča, ali su tri boda zasluženo otišla u London.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Milan Borjan – mogao bolje da reaguje kod gola za 0:1, da brže i jače "uđe" u Kejna, ali nije napravio praktično nijednu bitnu grešku, sem kod četvrtog gola kada ga je, ruku na srce, značajno prevarila lopta.

Marko Gobeljić (do 45) – sasvim solidan u odbrani, standardno požrtvovan, nije ispadao kao u Londonu, izostao učinak u napadu, naprasno zamenjen na poluvremenu.

Nemanja Milunović
– ne može mu se mnogo toga zameriti. Imao je par grešaka, mogao bolje da izbije loptu kod prvog gola, ali je spasao i sa gol-linije i imao nekoliko dobrih intervencija.

Miloš Degenek – nije imao izrazitih kikseva, niti spasonosnih intervencija, ali je u par navrata kasnio da isprati igrača koji je bio brži od njega i utrčavao mu u leđa. Morao da bude agresivniji i obazriviji.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Milan Rodić – "žrtva" Poćetinove taktike da maltene isključivo napada po levom boku, nije imao previše zadataka u odbrani, dok u napadu maltene i da nije primio loptu, već je najčešće ostajao pozadi.

Dušan Jovančić (do 62) – katastrofalna utakmica. Posle njegove izgubljene lopte Totenhem je dao prvi gol, a u istoj situaciji je još jednom loše reagovao kada nije dovoljno čvrsto izašao na Kejna. Uz taj momenat bilo je još dosta sličnih uz veliki broj grešaka.

Njegoš Petrović – tek nešto manje gori od kolege sa sredine terena. Često gubio loptu, kao i kod drugog gola kada je izgubio i doneo kontru Spursima, a onda i zaboravio da napravi faul nad Ndombeleom.

Marko Marin – Zvezdin mađioničar je na ovom meču izveo novi trik i rešio da učini sebe nevidljivim. Igrač sa najviše kredita u ekipi je podbacio najviše zbog visokih očekivanja koje ima, ali nije pravio kardinalne greške koje bi mu se mogle zameriti.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Mateo Garsija (do 67) – kao i obično, trud nije izostao. Ali, to je bilo premalo u prvom poluvremenu, a zanemarljivo u drugom kada je ujedno i amaterski ispao kod trećeg gola gostiju. Garsija još jednom verovatno najnekonkretniji igrač ekipe.

Radživ van La Para – u nekim trenucima nevidljiv, u nekima potencijalno opasan. Imao fenomenalnu šansu iz koje je morao da odreaguje bolje. Nekonkretan kao i Garsija.

Milan Pavkov (do 80) – propustio stopostotnu priliku na 0:0 koja je mogla da promeni tok celog meča. Imao još jednu kada je trebalo da šutira, ali je rešio da loptu posalje u gol-aut. Konstantno se borio za poziciju, ali sa loptom bio veoma loš.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Santana Žander (od 46) – zašto se Milojević odlučio da njega stavi na desnog beka ne znamo, ali znamo da se ti nikada više neće desiti. Ispao u svakoj situaciji kada je to bilo moguće, kasnio sa vraćanjem u odbranu, indirektno kriv za dva gola...

Hose Kanjas (od 62) – nije doprineo da Zvezdina sredina terena značajno napreduje, ali barem manje grešio od Jovančića i Petrovića. Još jedna utakmica gde neko ko bi trebalo da bude stub u veznom redu to nije bio.

Ričmond Boaći (od 67) – Zvezda je već potonula kada je on ušao. Bez učinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu