Okićeni medaljama stigli su „Šampioni svaki dan“

Sa Svetkog prvenstva u Londonu reprezentativci Srbije doneli su čak tri medalje.

Podeli
Privatna arhiva/Miloš Zarić
Privatna arhiva/Miloš Zarić

Najveći uspeh je ostvario naš reprezentativac Željko Dimitrijević koji je postao prvak sveta u bacanju čunja. Željko je ujedno i postavio novi svetski rekord (31,99).

Zlatnom medaljom okitio se i Miloš Zarić koji je osvojio zlato u bacanju koplja, dok bronzanu medalju donosi naš proslavljeni paraolimpijac Miloš Mitić pošto je bio treći u disciplini bacanje čunja (29,06).

"Prvi sam čovek koji je prebacio 30 metara na zvaničnim takmičenjima. Presrećan sam. Dao sam zadatak budućim generacijama da jure taj rezultat, a mojoj sreći nema kraja", izjavio je Dimitrijević.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Miloš Zarić.

"Veoma sam zadovoljan jer sam ispunio svoje obećanje koje sam dao još prošle godine, a to je da ću biti svetski prvak u bacanju koplja. Nadam se da ću i sledeće godine na Evropskom prvenstvu u Berlinu takođe poneti zlato“, rekao je Zarić.

Naši uspešni sportisti nisu samo trofejni atletičari i paraolimpijci, već su i aktivni promoteri ideje aktivacije osoba sa invaliditetom u oblasti sporta.

Upravo njihova svedočenja o borbi, usponima i padovima koji su prethodili svim medaljama, pravi su način da se osobe sa invaliditetom motivišu i aktiviraju buduće šampione.

Srpski paraolimpijci su tokom juna meseca zajedno sa predstavnicima POKS i Apatinske pivare promovisali širom Srbije platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs namenjene osobama sa invaliditetom, ali i svim građanima koji su zainteresovani da se aktivno uključe u projekat koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom omoguće bolji uslovi za bavljenje sportom i veća dostupnost sportskim objektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu