Nikolić i Tufegdžić: Ponosni što ćemo igrati za Srbiju

Srpski rukometaš Marko Nikolić izjavio je da je ponosan i srećan što će debitovati za nacionalni tim na mečevima protiv Poljske.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Rukometni savez Srbije
Foto: Rukometni savez Srbije

Reprezentacija Srbije će u okviru EHF nedelje odigrati dva duela protiv Poljske u Gdanjsku.

Prvi duel dve selekcije je na programu 15. marta od 17 časova, a drugi meč Poljske i Srbije biće odigran dva dana kasnije od 12.30 sati.

"Osećaj je nestvaran! Ponosan sam i srećan što sam ovde. Velika mi je čast da treniram sa ovim momcima. Selektor je odabrao da budem na užem spisku čime mi je ostvaren moj najveći san. Porodica nije još svesna, a pomalo nisam ni ja, da sam baš ovde, međutim kako potičem iz rukometne porodice, nekako mislim da sam nastavio tradiciju dobrih rezultata", rekao je Nikolić, prenosi zvanični sajt RSS.

"Mislim da imam šta da pružim ovom timu, posebno jer verujem da mogu da donesem mnogo i u odbrani i u napadu, a na sve to sam vrlo uporan i tvrdoglav, ne priznajem ništa ispod 100 odsto davanja sebe", dodao je Nikolić.

Srpski rukometaš Aleksa Tufegdžić će takođe debitovati za nacionalni tim.

"Jako mi je drago da je selektor u meni video novu energiju za sastav reprezentacije i nekom možda novom sistemu. Malo vremena ćemo imati za uigravanje, zato svi moramo što pre da se adaptiramo na zahteve. Bolji osećaj od ovog ne postoji, o ovome maštam od kada sam počeo da igram rukomet. Privilegija mi je što sam član reprezentacije i čast mi je da delim teren sa ovim momcima", istakao je Tufegdžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.